Cartofi dulci copți umpluți cu porumb și mozzarela
Ca gustare sau efectiv ca fel de bază pentru cei care sunt fani ai legumelor și brânzeturilor, dar merge excelent și alături de o felie de carne pentru cei care își doresc un plus de proteină.
Cartoful dulce a început să fie destul de apreciat și în rândul românilor, odată pentru gustul deosebit pe care îl are, dar și pentru nenumăratele moduri în care poate fi gătit!
De această dată am ales să îl combin cu porumb, fasole boabe și mozzarela cu nuanțe ușor mexicane, nu de alta, dar ceilalți pentru care i-am pregătit nu mănâncă atât de picant ca și mine.
Rămâneți alături pentru lista ingredientelor și modul de preparare și veți obține un preparat excelent!
Ingrediente:
Mod de preparare:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Spălăm și taiem cartofii dulci în două pe lung. Îi punem într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și îi acoperim cu o folie sau un capac, după care îi lăsăm la cuptor pentru 40-45 de minute sau până se înmoaie bine. După coacere îi lăsăm să se tempereze.
Încingem o tigaie în care punem uleiul de măsline, porumbul și sotăm până se rumenește bine la foc mediu.
Reducem temperatura și adăugăm usturoiul tocat mărunt și ardeiul tăiat felii, continuăm să gătim pentru încă un minut, după care adăugăm fasolea și oprim focul.
Scoatem pulpa din cartofii dulci astfel încât pe coajă să rămână un strat subțire din cartofi. Punem miezul de cartofi într-un castron alături de crema de brânză și omogenizăm.
Adăugăm compoziția de porumb cu fasole, pătrunjelul tocat mărunt, ceapa tăiată felii, jumătate din cantitatea de mozzarela tăiată cubulețe, sare și piper dacă mai este nevoie.
Umplem cojile de cartofi cu umplutura obținută, presărăm restul de mozzarela deasupra umpluturii și dăm din nou la cuptor pentru încă 8-10 minute sau până mozzarela se rumenește ușor.
Simplu, gustos și sățios, iar dacă scoatem afară crema de brânză și mozzarela, pot fo consumați și de cei vegani sau care țin post. Dar nu vă mai rețin, vă doresc spor la treabă și poftă bună!