Cartofi Hasselback cu lămâie și verdețuri
Cui nu-i plac cartofii?! I-aș putea mânca toată ziua de la mic dejun la cină gătiți sub orice formă. Acești cartofi simpli de altfel cu puțin usturoi și pătrunjel sunt de-a dreptul fantastici, fiecare felie fiind crocantă deasupra, cu o crustă crocantă la bază, pot spune că sunt mai buni ca și cartofii prăjiți iar dacă ar fi să aleg nu aș sta prea mult pe gânduri.
Ideali pentru zilele de post, dar și pentru vegetarieni, acești cartofi pot fi serviți ca atare sau în acompanierea preparatelor din carne. Aromați și gustoși din cale-afară se fac destul de repede, ingredinetele fiind simple și la îndemâna oricui.
Rămâneți alături pentru lista ingredientelor și modul de preparare.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Curățăm cartofii de coajă și îi spălăm.
Tăiem cartofii felii cu ajutorul unui cuțit ascuțit și cu lama foarte subțire, astfel încât să mai lăsăm o jumătate de centimetru la baza lui.
Dacă nu avem suficientă dexteritate, putem pune cartofii între 2 bețișoare și tăiem fără probleme, până se oprește cuțitul.
Punem cartofii cu partea tăiată într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și îi ungem cu ulei punem, sare și îi dăm la cuptor pentru 55-60 de minute sau până sunt copti. Din când în când cu ajutorul unei pensule îi mai ungem cu uleiul din tavă.
Într-un bol punem coaja de la lămâie, boiaua, usturoiul tocat fin pătrunjelul tocat mărunt, piperul și fulgii de chilii, dacă am ales să ii facem picanți. Amestecăm.
După ce cartofii sunt copti presărăm compoziția de verdeață și îi ungem din nou cu uleiul din tavă după care îi mai lăsăm preț de 5 minute.
Scoatem tava din cuptor și îi lăsăm să se tempereze după care îi putem servi.
Merg de minune simpli pentru cei care țin post, pentru vegani sau ca și garnitură la diferite preparate din carne. Eu am ales să îi servesc alături de cârnații cu vin și ciuperci.
Spor la treabă și poftă bună!