Ceai de cătină cu miere și ghimbir

( 0 out of 5 )
Loading...
  • -6-8 pServings+
  • 10 mTimp de preparare
  • 10 mTimp de gatire
  • 20 mGata in
Print Recipe

Ceai de cătină cu miere și ghimbir

Planta miraculoasă, cătina ale cărei frunze, flori, semințe și fructe sunt folosite ca remediu Naturist de mii de ani. Este însă mai cunoscută pentru faptul ca ne ofera unele dintre cele mai nutritive fructe din lume. Deosebit de bogată în antioxidanti și vitamine, are un profil nutrițional impresionant, care contribuie la fortificarea chiar regenerarea întregului organism.

Cătina a fost folosită timp de mii de ani pentru a trata diferite afectiuni, fiind considerată de In asiatici dar și de ruși un adevărat panaceu. Denumită uneori și fructul sfânt al munților Himalaya, este un ingredient popular in remediile ayurvedice si tradiționale chineze.

Deși poate că nu este la fel de populară ca fructele de goji, boabele de cătina aduc organismului beneficii foarte similare ale multor alte fructe.

Bogată în vitamine C și betacaroten este una din cele mai bune metode de ați întârzii sistemul imunitar și de a te îmbolnăvi, de a reduce colesterolul rău și multe altele.

Pentru multe alte rețete de sucuri, conserve pentru iarnă și multe altele, găsiți în secțiunea rețete de gem, dulceață și sirop sau pe fotografie.

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum facem Ceai de cătină cu miere și ghimbir?

Ingrediente:

1 kg de cătină proaspătă

200-250 kg de miere în funcție de cât de dulce vă place

1 l de apă

70-100 g ghimbir în funcție de gust

Mod de preparare:

Punem fructele spălate de cătină într-un blender și le mixăm prin pulsare de câteva ori, tocmai pentru a nu fărâma și sâmburii.

Trecem amestecul obținut printr-o sită fină și presăm astfel încât să extragem cât mai mult suc.

Spălăm cojile obținute cu apa astfel încât să extragem tot gustul din fructe.

Adăugăm Ghimbirul bucățele mai mari tăiat cum se vede în fotografie. Fierbem timp de 6-7 minute împreună cu ghimbirul după care adăugăm mierea.

Turnăm în recipiente sterilizate și punem în prosoape (haine, astfel încât să se răcească treptate) după care punem în cămară.

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password