Cel mai bun și mai fin chec cu lămâie. Aromat, fraged și gust ușor dulce acrișor de nu te mai poți opri din mâncat. Este de-a dreptul cel mai bun și mai fin chec cu lămâie din câte am testat și gustat. Rețeta este foarte simplă, totul se pregătește într-un castron și nu necesită nici un fel de pregătire specială.
Este atât de bun încât și cei mai mari patiseri vor rămâne impresionați de textura, aroma și aspectul spectaculos al acestui chec simplu. Sincer să vă spun nici mie nu mi-a venit să cred cât de bun este, deși aveam ceva bănuieli după felul în care mirosea în casă când era la cuptor.
Așadar acum vă invit să rămâneți alături pentru lista scurtă cu ingrediente la îndemâna tuturor pentru o reușită garantată.
Ingrediente pentru chec
200 g zahăr tos
Coaja de la 2 lămâi netratate
3 ouă mari
Un praf de sare
120 ml ulei vegetal cu gust neutru
2 linguri mari de zeamă de lămâie
1 linguriță extract de lămâie
80 g iaurt cu 3,5% grăsime
5 g praf de copt
1/4 linguriță bicarbonat
180 g faină albă tip 000
Ingrediente pentru sirop
70 ml suc de lămâie
50 g zahăr tos
Ingrediente pentru glazura de lămâie
80 g zahăr pudră
2 linguri zeamă de lămâie
Mod de preparare pentru chec
Preîncălzim cuptorul la 175 de grade.
Tapetăm fundul unei tăvi de chec de 30/10 cm cu hârtie de copt.
Punem zahărul cu coaja de lămâie într-un castron și amestecăm bine cu un tel astfel încât zahărul să pară umed și să miroasă bine a lămâie.
Adăugăm ouăle și praful de sare și mixăm bine până se topește zaharul și obținem o spumă destul de consistentă.
Încorporăm uleiul, iaurtul, extractul de lămâie, sucul de lămâie și amestecăm atât cât să omogenizăm. Nu amestecați mai mult că se va lăsa spuma.
Cernem făina împreună cu praful de copt și bicarbonatul în compoziție în 2 tranșe și amestecăm ușor cu mișcări largi.
Turnăm în tava și dăm la cuptor pentru 45-50 de minute sau până trece testul scobitorii. Nu deschidem pentru primele 30 de minute cuptorul deloc. După ce s-a copt îl scotem pe un grătar cu tot cu hârtia de copt.
Mod de preparare pentru siropul de lămâie
În timp ce se coace checul vom pune zahărul cu sucul de lămâie într-un vas pe foc mic și lăsăm să fiarbă până se topește complet zahărul.
Turnăm siropul peste checul fierbinte și ungem cu o pensulă pentru a-l distribui uniform. Lăsăm să se răcească la temperatura camerei.
Mod de preparare pentru glazura de lămâie
Într-un castron punem zahărul praf cu sucul de lămâie și omogenizăm.
Ungem toată suprafața checului și lăsăm jumate de oră după care poate fi tăiat și servit. Spor la treabă și să vă fie de folos!
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.