Abonează-te la canalul de Youtube

Cel mai bun și mai fin chec glasat cu ciocolată

( 3.8 din 5 )
Se încarcă...
  • 2 bucPorții
  • 15 mPreparare
  • 40 mGătire
  • 55 mGata în
Printează rețeta

Cel mai bun și mai fin chec glasat cu ciocolată 

 

Întotdeauna am fost fascinat de bucătărie, pentru mine fiind un domeniu care nu mă plictisește deloc, mereu găsind câte ceva de făcut, chiar dacă nu a fost nevoie să gătesc. Îmi place să experimentez să testez gusturi noi și bineînțeles să mănânc.

Ciocolatos, fin și cu o textură de blat umed, acoperit din belșugul cu ganache de ciocolată neagră, te face să radiezi de fericire, să vrei mai mult și mai mult!

Se face ușor, ai nevoie de câteva ingredinete simple care le găsești și la magazinul din colț și rezultatul este de-a dreptul spectaculos!

Este un desert excelent care va fi apreciat de întreaga familie în special de iubitorii de ciocolată.

Poate fi făcut cu orice fel de ocazie, fie că e vreo petrecere în familie sau cu prietenii, pentru zilele de sărbători sau oricând ai poftă de un dulce fin și elegant până la urmă.

Ingrediente:

  • 250 g unt la temperatura camerei plus pentru uns tăvile
  • 330 g zahăr tos
  • 2 linguri extract de vanilie
  • Un praf de sare
  • 4 ouă medii la temperatura camerei
  • 250 g făină albă
  • 65 g cacao de bună calitate
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 250 g iaurt grecesc cu 10% grăsime la temperatura camerei 
  • 120 ml apă fierbinte
  • 50 g fulgi de migdale copți

Pentru ganache de ciocolată:

  • 180 g smântână dulce cu minim 32% grăsime
  • 200 g ciocolată cu 70% conținut de cacao

Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Tapetăm fundul la 2 tăvi de chec cu hârtie de copt și le ungem pe margini cu unt.

Într-un bol amestecăm ingredinetele uscate și le dăm deoparte.

Batem bine untul cu zahărul, sarea și extractul de vanilie până se apunează bine și zahărul este aproape topit.

Adăugăm ouăle pe rând, unul câte unul și batem ușor până la încorporare.

Adăugăm iaurtul și mai batem 10-15 secunde.

Încorporăm ingredinetele uscate și cu ajutorul unei spatule, amestecăm ușor cât să se amestece puțin ingredientele.

Punem apa fierbinte treptat peste aluat și amestecăm energic astfel încât să nu se facă cocoloașe.

Turnăm compoziția în mod egal în cele 2 tăvi și coacem aproximativ 40 de minute și trece testul scobitorii. Scoatem din cuptor și le lăsăm încă 10 minute în tăvile în care s-au copt după care le scoatem afară și le lăsăm să se răcească la temperatura camerei.

Pentru ganache, înfierbântatăm smântâna și punem ciocolata. O lăsăm deoparte 3-4 minute să se topească ciocolata după care amestecăm până obținem o compoziție fină și omogenă.

Turnăm peste checurile reci și presărăm fulgi de migdale, fistic sau ce semințe ne plac. Deasemeni putem pune fulgi de cocos, ciocolată albă sau fructe.

Spor la treabă și poftă bună!

Tips & variations

  • Dimensiune tavi de chec: 8/23 cm

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

- Shopping List
x

Parola pierduta

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. mai multe informații

Setările de coockie pe acest website trebuie setate pe "permite coockies" pentru a vă putea oferi cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă continuați să folosiți acest website fără a schimba setările de coockie sau apăsați pe "Accept" înseamnă că sunteți de acord cu ele.

Închide