Chec marmorat cu ciocolată și vanilie, glazurat cu ciocolată, un desert clasic care combină două arome irezistibile într-o felie pufoasă și aromată.
Interiorul este o împletire frumoasă de vanilie fină și cacao intensă, cu un efect marmorat spectaculos la tăiere.
Fiecare felie este acoperită cu o glazură lucioasă de ciocolată, care adaugă un strat suplimentar de savoare și eleganță. Perfect pentru dimineți leneșe cu o ceașcă de cafea, pentru o gustare dulce în familie sau pentru mesele festive, acest chec îmbină simplitatea preparării cu un rezultat spectaculos, atât la gust, cât și la aspect.
Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.
Ingrediente:
Ingrediente pentru glazura de ciocolată:
Decor:
Preîncălzim cuptorul la 175de grade Celsius.
Tapetăm o tavă de chec de 24/12 cm cu hârtie de copt.
Într-un bol, amestecăm făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea. Dăm deoparte.
Cu ajutorul unui mixer batem untul și zahărul până când compoziția devine ușoară și pufoasă, aproximativ 5 minute.
Răzuim pereții și fundul bolului cu o spatulă de silicon, omogenizăm după care adăugăm ouăle pe rând și vanilia și batem la viteză medie timp de câteva secunde, atât cat să se omogenizeze. Amestecul poate părea puțin tăiat dar este în regulă, nu mixați mai mult că nu este ok.
Adăugăm amestecul de făină și 200 g de lapte bătut peste ingredientele umede. Amestecăm ușor cu un tel, doar până se combină. Nu amestecați prea mult. Aluatul va fi ușor mai grosuț.
Transferăm jumătate din cantitate într-un alt bol, adăugăm laptele bătut rămas și cacaua cernută. Amestecăm din nou cu spatulă până compoziția devine omogenă. Nu amestecați prea mult ca riscați să nu mai iasă checul.
Punem în tavă de chec câte 3 linguri alternativ alb, cacao până terminăm compozițiile, apoi exact așa cum se vede în fotografie.
Putem trece cu vârful unui băț deasupra să tragem deasupra sau lăsa așa. Dăm la cuptor pentru 55-60 de minute sau până trece testul scobitorii, acesta e sfânt. După care îl lăsăm să se tempereze pentru 7-8 minute în tava în care s-a copt. Transferăm pe un grătar și lăsăm să se răcească complet.
Mod de preparare pentru pentru glazura de ciocolată:
Punem smântâna la înfierbântat iar când ajunge în punctul de fierbere, oprim focul și adăugăm ciocolata. Lăsăm 2-3 minute după care amestecăm energic până compoziția devine omogenă iar ciocolata este complet topită.
Lăsăm să se stabilizeze ciocolata după care ungem checul și decorăm cu fructe sau altă ciocolată. Apoi îl tăiem și servim cu plăcere 🙂
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.