Să faci chifle pentru burgeri și sandwich-uri moi și pufoase, cu miez perfect este de-a dreptul o provocare, însă aceasta rețetă va scoate din impas.
Am făcut nenumărate teste pentru chiflele de burgeri și pot spune că până la acestea am avut atât rezultate bune dar și foarte proaste. Ba erau prea sfarâmicioase, ba prea dense, ba prea gumoase, ba mai știu eu. Întâmplarea face că la cursurile pe care le organizez, unul din cursanți a venit cu rețeta pentru aceste chifle de acasă. Până aici nimic ieșit din comun, însă drumul parcurs prin etapele pregătirii aluatului a fost o întreagă poveste, de la cântărirea exactă a ingredinetelor, până la modul de preparare și temperaturile de preparare. Rezultatul… de-a dreptul extraordinar, au rezultat niște chifle perfecte și într-adevăr cele mai bune făcute în casă. Sunt moi, pufoase și cu o textură consistentă, dar în același timp fină și foarte gustoase.
Rămâneți alături pentru lista simplă a ingredinetelor dar și modul de preparare explicat pas cu pas pentru o reușită garantată!
Pentru multe alte rețete cu sau fără carne ori preparate de post și multe altele, găsiți în secțiunea gustări, click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente pentru ( tangzhong):
Ingrediente pentru maia:
Ingrediente pentru aluat:
Ingredinete pentru uns:
Mod de preparare:
Într-o crăticioară punem laptele cu apa și zahărul la fiert, când dă clocot adăugăm toată făina dintr-o dată și amestecăm energic până la omogenizarea ei.
O dăm jos de pe foc și punem compoziția într-un castronel acoperită cu folie si o lăsăm să ajungă la temperatura camerei.
Mod de preparare pentru maia:
Punem cei 120 care trebuie să aibe 35 de grade celsius cu drojdia într-un castronel și o amestecăm. O lăsăm 8 minute să se hidrateze și să se activeze.
Într-un alt bol încăpător punem făina cernută, tangzhongul, sarea, oul, gălbenușul și maiaua. Frământăm până obținem un aluat omogen.
Încorporăm treptat untul și frământăm până se dezlipește tot de pe margini și aluatul capătă o consistență elastică și omogenă.
Modelăm într-o bilă și-l punem într-un castron uns cu puțin ulei și acoperit cu un prosop la dospit pentru circa 80-90 de minute.
Împărțim aluatul în 6 părți egale, veți obține aproximativ 110 g/bucată.
Formăm bile și le lăsăm la dospit pe o tavă de copt cu spațiu generos între ele pentru 60-90 de minute, în funcție de cât de cald este în bucătărie, acoperite cu un prosop sau cu o folie alimentară. Trebuie musai să își tripleze volumul.
Ungem cu gălbenușul amestecat cu lapte și introducem tava la cuptor la 190 de grade pentru 16-18 minute. Putem presară semințe sau fără cum am făcut și eu.
Scoatem tava afara din cuptor și ungem cu unt topit. Le lăsăm să se tempereze în tava în care s-au copt, după care le scoatem pe un grătar să se răcească complet. Spor la treabă și poftă bună!