De când tot zic că fac chiftele de linte roșie si tot numai nu apuc, dar azi le-a venit vremea si lor.
Sunt atât de bune si de aromate sonde potrivesc de minune atât pentru vegetarieni cât si pentru zilele de post. Pot fi asociate cu o garnitură de cartofi piure, o salată sau servite ca atare alături de un sos de roșii, sos de iaurt si multe altele.
Ingredientele sunt și simple și ieftine, iar din aceasta compoziție ies undeva în jur de 50 de bucăți potrivite pentru 6-8 persoane, depinde de cât de flămânde sunt. Azi le-am făcut alături de un cartofi dulce copt, puțin zdrobit peste care am pus niște ulei de măsline și o salsa picantă de roșii. Vă spun drept, nu m-am oprit din mâncat până nu am simțit că explodez :))
Sunt atât de bune încât vor intra direct în lista preparatelor favorite.
Așadar acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar si a modului de preparare foarte simplu.
Pentru multe alte rețete de post, intrați în secțiunea rețete de post, click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Spălăm lintea în 2-3 ape si o punem la hidratat într-un castron pentru minim 12 ore. Apa trebuie să acopere bine lintea ca se va umfla și va rămâne tare dacă nu stă acoperită.
Curățăm ceapa, morcovul și usturoiul.
Tocăm mărunt ceapa, pătrunjelul și usturoiul.
Dăm morcovii pe răzătoarea cu ochiuri mari.
Punem la călit ceapa cu morcovii în ulei la foc mic până se înmoaie. Lăsăm să se răcească.
Scurgem lintea și o dăm prin mașina de tocat cu ochiuri mici.
Într-un castron încăpător punem lintea, compoziția de morcovi cu ceapă, pătrunjelul tocat, condimentele, susanul si amestecăm bine.
În funcție de cât de zemoasă este compoziția adăugăm atâta faină cât să le putem modela. Eu am pus undeva în jur de 70 de g. Nu puneți prea multă că vor ieși seci.
Împărțim compoziția în biluțe potrivite asemeni unei nuci mai mici.
Prăjim în baie de ulei încins până se rumenesc frumos. Musai să fie baie de ulei altfel crapă. Deasemeni nu umpleți tigaia, lăsați-le să aibe un pic de spațiu între ele.
Le scoatem pe un șervet de Bucătărie pentru a elimina excesul de ulei și sunt gata de servit. Simplu, gustos si mai ales sănătos și vegan.