Chiftele de linte roșie

( 4.8 out of 5 )
Loading...
Chiftele de linte roșie
  • -50-60 bucServings+
  • 30 mTimp de preparare
  • 20 mTimp de gatire
  • 50 mGata in
Print Recipe

Chiftele de linte roșie

De când tot zic că fac chiftele de linte roșie si tot numai nu apuc, dar azi le-a venit vremea si lor.

Chiftele de linte roșie

Sunt atât de bune si de aromate sonde potrivesc de minune atât pentru vegetarieni cât si pentru zilele de post. Pot fi asociate cu o garnitură de cartofi piure, o salată sau servite ca atare alături de un sos de roșii, sos de iaurt si multe altele.

Ingredientele sunt și simple și ieftine, iar din aceasta compoziție ies undeva în jur de 50 de bucăți potrivite pentru 6-8 persoane, depinde de cât de flămânde sunt. Azi le-am făcut alături de un cartofi dulce copt, puțin zdrobit peste care am pus niște ulei de măsline și o salsa picantă de roșii. Vă spun drept, nu m-am oprit din mâncat până nu am simțit că explodez :))

Sunt atât de bune încât vor intra direct în lista preparatelor favorite.

Așadar acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar si a modului de preparare foarte simplu.

Chiftele de linte roșie

Pentru multe alte rețete de post, intrați în secțiunea rețete de post, click aici sau pe fotografie.

Guacamole mexican, cremos și gustos

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum facem chiftele de linte roșie?

Ingrediente:

  • 500 g linte roșie
  • 300 g morcovi
  • 200 g ceapă
  • 50 ml ulei vegetal cu gust neutru
  • 50 g susan
  • 1 linguriță de boia afumată
  • 1 linguriță curry
  • 1 linguriță de turmeric
  • 3-4 căței de usturoi
  • 2 legături de pătrunjel
  • 1 linguriță de piper
  • 1 linguriță de boia iute(Opțional)
  • 1 lingură de sare sau după gust
  • 50-70 g faină albă tip 000
  • Ulei pentru prăjit

Mod de preparare:

Spălăm lintea în 2-3 ape si o punem la hidratat într-un castron pentru minim 12 ore. Apa trebuie să acopere bine lintea ca se va umfla și va rămâne tare dacă nu stă acoperită.

Curățăm ceapa, morcovul și usturoiul.

Tocăm mărunt ceapa, pătrunjelul și usturoiul.

Dăm morcovii pe răzătoarea cu ochiuri mari.

Punem la călit ceapa cu morcovii în ulei la foc mic până se înmoaie. Lăsăm să se răcească.

Punem ceapa cu morcovii la calit

Scurgem lintea și o dăm prin mașina de tocat cu ochiuri mici.

Scurgem lintea

Într-un castron încăpător punem lintea, compoziția de morcovi cu ceapă, pătrunjelul tocat, condimentele, susanul si amestecăm bine.

Într-un castron încăpător punem lintea

În funcție de cât de zemoasă este compoziția adăugăm atâta faină cât să le putem modela. Eu am pus undeva în jur de 70 de g. Nu puneți prea multă că vor ieși seci.

Adăugăm faina

Împărțim compoziția în biluțe potrivite asemeni unei nuci mai mici.

Impartim compoziția

Prăjim în baie de ulei încins până se rumenesc frumos. Musai să fie baie de ulei altfel crapă. Deasemeni nu umpleți tigaia, lăsați-le să aibe un pic de spațiu între ele.

Prajim in ulei încins

Le scoatem pe un șervet de Bucătărie pentru a elimina excesul de ulei și sunt gata de servit. Simplu, gustos si mai ales sănătos și vegan.

Chiftele de linte roșie

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password