Choux a la creme cu cacao și cremă de vanilie

( 5 out of 5 )
Loading...
  • -25Servings+
  • 40 mTimp de preparare
  • 25 mTimp de gatire
  • 1:05 hGata in
Print Recipe

Categoric cel mai bun desert este acest choux a la creme cu cacao și cremă de vanilie. Fin, elegant iar fructele de pădure nu vin decât să aducă un plus de gust si eleganță acestui desert. Merge de minune pentru orice eveniment și nu ne trebuiesc decât câteva Ingredinete pe care fiecare le avem în casă cu excepția fructelor de pădure, însă garantez că merge și fără.

Se face foarte ușor, trebuie doar să respecți întocmai pașii rețetei, asta însemnând de la calitatea si cantitatea ingredientelor dar si modul descris pas cu pas pentru o reușită de 100%.


Ingrediente pentru cojile de choux cu cacao
  • 240 ml apă
  • 120 g unt
  • 50 g zahăr tos
  • 1/4 linguriță sare
  • 150 g faină albă tip 000
  • 30 g cacao de bună calitate
  • 4 ouă mari
Ingrediente pentru crema de vanilie
  • 600 ml lapte cu 3,5% lapte
  • 6 gălbenușuri
  • 70 g amidon alimentar
  • 200 g zahăr tos
  • Un praf de sare
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 50 g smântână pentru frișcă din lapte cu 35% grăsime
  • 150 g fructe de pădure

MOD DE PREPARARE

Preîncălzim cuptorul la 200 de grade Celsius.
Tapetăm o tavă de cuptor cu hârtie de copt.
Într-un castron cernem făina împreună cu cacaua și le dăm deoparte.


Într-un vas încăpător punem la foc mic apa, untul, zahărul, sarea și când dă primul clocot adăugăm dintr-odată amestecul de faină cu cacao. Lăsăm să se tempereze ușor.


Adăugăm ouăle treptat și amestecăm bine după fiecare asigurându-ne că compoziția este omogenă. Facem la fel cu restul de ouă.


Cu ajutorul unui sac cu șpriț fără formă turnăm aveline astfel încât să obținem 22-25 de bucăți. Mie mi-au ieșit 26.
Dăm tava la cuptor pentru primele 10 minute la 200 de grade după care reducem temperatura la 180 si mai coacem încă 15 minute. În acest timp nu deschidem deloc ușa cuptorului.
Scoatem cojile pe un grătar și le lăsăm să se răcească complet.


MOD DE PREPARARE PENTRU CREMA DE VANILIE

Punem 350 ml lapte la fiert cu extractul de vanilie, sarea și zahărul.
Până ce fierbe laptele amestecăm gălbenușurile cu amidonul și restul de lapte.


Când laptele a început să fiarbă turnăm compoziția de gălbenușuri fierbem la foc mic până se îngroașe, amestecând continuu.


Adăugăm smântâna în compoziția fierbinte și omogenizăm. Acoperim cu o folie și lăsăm să se răcească.


ASAMBLARE:

Cu ajutorul unui cuțit cu dinți tăiem capacele cojilor de choux.
Omogenizăm crema și cu ajutorul unui sac cu șpriț cu formă stelară turnăm un strat de cremă peste care punem câte o zmeură sau 2-3 afine, in funcție de catode mari sunt și deasemeni de fructele alese.


Punem capacele, pudrăm cu zahăr praf și sunt gata de servit.

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password