Nu știu cum se face că în ultima vreme mănânc aproape în fiecare zi câte un preparat lichid iar azi am făcut o delicioasă ciorbă de pleurotus, care poate fi o alternativă excelentă pentru zile mai ușoare dar și pentru cei care nu mănâncă ciorbă de burtă.
Delicioasă, consistentă și parfumată, acestea ar fi cele mai potrivite cuvinte pentru aceasta ciorbiță. Ingredientele sunt atât de simple, încât ai nevoie de niște zarzavaturi, o ceapă și o căciulile de usturoi. E drept că e mult mai delicioasă în acest fel, dar au fost și zile când efectiv nu am avut chef să fac supa și am făcut-o cu apă, fără nici un fel de adaos de condimente gen vegeta sau Delikat sau ce o mai fi. Și după cum cred că ați observat în rețetele mele, în absolut toate nu am folosit niciodată și nici nu o să îl folosesc din 2 motive: unul pentru că dă același gust tuturor mâncărurilor la care l-as folosi și nu m-aș mai bucura de gustul autentic al preparatului in mod natural iar celălalt pentru că conține o droaie de conservanți și nutriți și mai știu eu câte nici nu or fi trecute pe lista ingredientelor.
Așadar vă invit să Rămâneți și să consultați atât necesarul, dar ai modul foarte simplu și rapid de preparare.
Pentru multe alte rețete de supe cu sau fără carne ori preparate de post și multe altele, găsiți în secțiunea supe și ciorbe sau click pe fotografie
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingredinete:
Mod de preparare:
Curățăm jumătate din căciulia de usturoi și o tocăm mărunt.
Curățăm zarzavaturile, cartoful, le spălam și le tăiem în 2 pe lung.
Spălăm ceapa, frunzele de varză.
Într-un castron amestecăm gălbenușurile cu smântâna, iaurtul și făina, dăm deoparte.
Punem legumele intr-o oală cu 2,5 l de apă rece și facem o supă clară (usturoiul și ceapa cu tor cu coajă). Asta înseamnă că până începe să fiarbă lăsăm focul pe mare, apoi reducem până începe să fiarbă domol.
Tăiem Pleurotusul julienne de la codită spre frunze.
Într-o oală punem jumătate din cantitatea de ulei și călim ușor ciupercile.
Strecurăm supa peste ciuperci și adăugăm usturoiul tocat și fierbem 4-5 minute.
Adăugăm liezonul astfel: amestecăm intr-una în compoziția de gălbenușuri și adăugăm câte un polonic din supa de ciuperci, astfel încât să aducem cât mai aproape de temperatura din oală.
Răsturnăm liezonul înapoi în oală, oprim focul și amestecăm intr-una cu un polonic pentru 2-3 minute. Astfel prevenim brânzirea ciorbei.
Pentru culoarea galbenă de deasupra am răzuit un morcov pe răzătoarea cu ochiuri mici și l-am călit în uleiul rămas, apoi am strecurat deasupra ciorbei.
Simplu, gustos și o alternativă excelentă pentru cei care nu mănâncă ciorbă de burtă. Spor la treabă și poftă bună!