Print Recipe Aveți chef de ceva dulce și rapid? Vă recomandăm această rețetă de clătite americane cu banane. Diferenţa dintre clătitele americane şi cele cu care ne-am obişnuit noi este că sunt mult mai groase, dar şi mai mici ca dimensiune.
Ingrediente
- Pentru aluat
- Pentru topping
Step by step method
Zdrobim cu o furculița bananele, impreuna cu scortisoara.
Adăugăm ouăle, zaharul si ciocolata topita.
Adăugăm laptele și omogenizam din nou.
Adaugam faina amestecata cu praful de copt si batem bine pana obtinem o compozitie omogena dar mai groasa decat la clatitele obisnuite
Încingem o tigaie de preferat de teflon, o ungem cu puțin ulei și turnam cu polonicul 3-4 cercuri la distante de minim 2 cm și vom avea grija ca sa ninse lipească între ele. Le coacem la foc mediu pe ambele părți.
Le servim calde cu fructe și sirop de arțar. Deasemeni se pot servi cu crema de ciocolata sau alte creme.