Colțunași cu brânză sărată ( Cheese Empanadas)

( 0 out of 5 )
Loading...
  • -40 bucServings+
  • 60 mPrep Time
  • 25 mCook Time
  • 1:25 hReady In
Print Recipe

Colțunași cu brânză sărată ( Cheese Empanadas)

Colțunașii sunt niște plăcințele de patiserie foarte fragede coapte în cuptor, regăsite în America Latină, sudul Europei dar și pe la noi.

Sunt atât de versatile încât se pot umple aproape cu orice, ideea e să vă placă tipul umpluturii și cu siguranță le veți aprecia per total.

Originea lor pare să fie din regiunea Galiciei, conform Wikipedia  prima atestare fiind într-o carte din anul 1520, Libre del Coch.

Pot fi servite ca gustări la diferite petreceri dar și ca pachețel la servici ori la școală.

Sunt atât de fragede, încât se topesc în gură iar pentru pregătirea lor necesită un aluat fraged.

Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și pentru modul de preparare al celor mai bune și mai fragede plăcințele, fie că le spuneți colțunași sau empanadas.

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Ingrediente:

  • 400 g făină albă plus extra pentru întins
  • 200 g unt cu 82% grăsime
  • 2 ouă întregi
  • 150 g smântână cu 20% grăsime
  • 1/2 linguriță sare
  • 500 g brânză telemea, feta, ce va place
  • 1 legătură mare de mărar sau fără, după preferințe

Pentru finisat:

  • 2 ouă pentru uns colțunașii

Mod de preparare pentru aluat:

Pregătim ingredientele umede într-un alt castron punem smântâna, ouăle și le punem la frigider.

Cântărim și cernem făina într-un castron, adăugăm untul tăiat cubulețe și lăsăm la rece în frigider pentru jumătate de oră.

F312722E-BF3D-45F8-96BE-8654556A3802.jpeg


După ce a trecut timpul de jumătate de oră scoatem castronul cu făina și untul, și presăm bucățelele de unt cu vârful degetelor astfel încât să obținem “foi” subțiri de unt.

C820C70E-B3AE-48BD-8056-ACC0C2FCA576.jpeg

E56FFFEC-FCE7-4486-A28D-2FAD70381EA6.jpeg


Adăugăm ingredientele umede și sare și le încorporăm ușor. Ne mișcăm rapid cu aluatul, altfel vom dezvolta glutenul și nu vom mai obține aluatul perfect.

5A43EB01-2EE8-4B0C-9A24-3B89E02A1E58.jpeg


Îl înfoliem în folie de prospețime sau îl putem pune într-o pungă și îl dăm din nou la rece pentru minim 3 ore.

 

C0E9FE3B-EE73-4DF3-8C90-E4FB8BE336DC.jpeg