Cornulețe croissant cu unt

( 4.8 out of 5 )
Loading...
Cornulețe croissant cu unt
  • -24 bucServings+
  • 30 mTimp de preparare
  • 20 mTimp de gatire
  • 50 mGata in
Print Recipe

Cornulețe croissant cu unt

Aceste Cornulețe croissant cu unt sunt un adevărat răsfăț culinar, perfecte pentru cei care apreciază preparatele de casă, pline de savoare și textură. Realizate dintr-un aluat foiletat și stratificat, obținut prin plierea aluatului cu unt de calitate superioară, aceste cornulețe devin incredibil de pufoase, cu o crustă aurie și ușor crocantă. Aroma bogată a untului conferă fiecărei îmbucături un gust delicat, dar intens, transformând acest preparat într-o bază ideală pentru diverse umpluturi.

Cornulețe croissant cu unt Cornulețe croissant cu unt

Aceste croissante pot fi personalizate în funcție de preferințele fiecăruia, fiind umplute cu șuncă, cașcaval, bacon, ciuperci, etc și vă asigur ca sunt extrem de bune în orice variantă. Odată ce începi să le faci, vei descoperi că sunt nu doar delicioase, ci și foarte ușor de personalizat, fiind un preparat care cucerește întreaga familie!

Cornulețe croissant cu unt

Aceste cornulețe pot fi savurate calde, imediat ce ies din cuptor, când umplutura este perfectă și aluatul este încă fraged. Sunt excelente și reci, fiind ideale pentru un prânz la birou, o gustare în excursii sau chiar un aperitiv la mesele festive. Pot fi servite alături de o salată proaspătă sau un sos cremos, cum ar fi sosul de iaurt cu ierburi aromatice.

Cornulețe croissant cu unt

Odată ce începi să le faci, vei descoperi că sunt nu doar delicioase, ci și foarte ușor de personalizat, fiind un preparat care cucerește întreaga familie!

Cornulețe croissant cu unt

Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.
Cornulețe croissant cu unt

Cum facem Cornulețe croissant cu unt

Ingrediente:

  • 600 g făină albă tip 000
  • +/- 320 g lapte călduț cu 3,5% grăsime
  • 1 lingură de zahăr
  • 120 g iaurt grecesc cu 10% grăsime
  • 30 g unt cu 80% grăsime
  • 7 g drojdie uscată sau 25 g proaspătă
  • 10 g sare
  • 60 g unt cu 80% grăsime
  • 1 ou
  • Semințe de susan
  • 100 g bacon

Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 200 de grade Celsius.

Tapetăm 2 tăvi mari de cuptor cu hârtie de copt.

In bolul unui castron au al unui robot de bucătărie cernem făina, facem o gaură în mijlocul ei și adăugăm laptele călduț, drojdia, zahărul.

Cornulețe croissant cu unt

Amestecăm puțin și lăsăm să se activeze drojdia.

Cornulețe croissant cu unt

Adăugăm cele 30 g de unt, iaurtul, sarea și frământăm un aluat elastic, omogen, care să nu se prindă de mână, trebuie să fie ușor mai moale decât cel de pâine, aici vedeți dacă mai adăugați lapte sau nu.

Cornulețe croissant cu unt

NOTĂ: musai trebuie să frământați pentru 15 minute la mână din momentul în care aluatul a început să se lege sau 10 minute la robot pe viteză mică.

Punem aluatul într-un bol uns cu puțin ulei și îl lăsăm să își dubleze volumul.

Pâine cu cașcaval, pătrunjel și usturoi

Pe un plan de lucru ușor înfăinat întindem aluatul cu o dimensiune de 70/40 cm și ungem suprafața aluatului cu unt.

Cornulețe croissant cu unt

iar pe jumătate distribuim baconul tăiat cubulețe mici.

Cornulețe croissant cu unt

NOTĂ: Pentru a unge mai ușor aluatul cu unt frecați untul ușor să fie cremos. Așa devine mai manevrabil.

Cornulețe croissant cu unt

Aducem o treime partea de sus spre noi.

Cornulețe croissant cu unt

Acoperim cu partea dinspre noi pe cea de sus. Întindem aluatul astfel încât să avem 70/20 cm. Tăiem cu ajutorul unui pinten  în 12 părți egale după care fiecare parte o tăiem încă o dată pe diagonală și facem incizii de 2-3 cm la baza fiecărei bucăți de aluat. Verificați și fotografia care să vă ajute.

Cornulețe croissant cu unt

Rulăm și dacă așa cum se vede în fotografie prin aducerea spre exterior a marginilor și punem pe tăvi la dospit pentru 10-12 minute. Nu rulați strâns și mergeți exact așa cum se cere aluatul.

Cornulețe croissant cu unt

Ungem cu ou bătut și presărăm susan, cașcaval, amestec de semințe sau sare.

Cornulețe croissant cu unt

Eu am făcut cu bacon și cașcaval și simple cu susan.

Cornulețe croissant cu unt

Dăm la cuptor pentru 18 minute după care le scoatem pe un grătar și le lăsăm să se răcească complet, asta în caz ca mai apucă 🤣🤣🤣

Cornulețe croissant cu unt

Simplu, rapid, gustos și aspectuos, așa că de aici nu îmi rămâne decât să vă doresc spor la treabă și poftă bună!

Cornulețe croissant cu unt

Pentru multe alte rețete de patiserie cu sau fără carne și multe altele, găsiți în secțiunea produse de patiserie, click aici sau pe fotografie.

8DBEB8B0-E608-4D6D-ACEF-B5614E0E5118.jpeg.webp

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password