Aceste Cornulețe de Crăciun grecești cu migdale – Kourabiedes sunt gustarea perfectă pentru orice moment al zilei dar parcă și mai perfecte sunt pentru zilele de sărbători când în casă totul este pregătit de a strânge oameni în jurul mesei.
Sunt atât de fragede și de gustoase cu arome care te îmbie să mănânci până nu mai poți. Migdalele coapte dau un gust extraordinar cu o textură crocantă și o aromă minunată.
Se preparară foarte ușor și nu necesită nici un fel de îndemânare doar pofte de ceva bun și de un inel cu care să le decupați, dar merg foarte bine și împărțite în buline și să dați forma cornulețelor
Acum ca invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.
Tapetăm 2 tăvi mari de cuptor cu hârtie de copt.
Punem migdalele la copt pentru 8-9 minute sau cât e nevoie și le amestecăm constant până obținem o culoare auriu roșcată.
Le scoatem din cuptor, le lăsăm să se răcească complet și le sfărmăm cu mâna, nu le băgați în blender pentru că vrem să avem bucăți de migdale în compoziție. Chiar dacă mai rămân fulgi întregi nu va faceți probleme, nu se îneacă nimeni, garantat 🤣🤣🤣
Într-un bol încăpător punem zahărul pudră cu făina, sarea și amestecăm să se combine.
Adăugăm untul tăiat cubulețe și frământăm până obținem o compoziție similară unui nisip umed.
Adăugăm esențele, oul și fulgii de migdale copți și zdrobiți. Frământăm rapid un aluat compact și omogen.
Punem aluatul într-o folie de prospețime și îl dăm la frigider pentru jumătate de oră.
Scoatem aluatul afară și îl împărțim în 2 părți. Facem un baton cu diametrul de 3 cm și îl aplatizăm ușor până ajunge la grosimea 1,5-1,7 cm.
Cu ajutorul unui inel cu diametrul de 7 cm decupăm semilune cu grosime de 1-1,2 cm. Punem pe tăvi și dăm la cuptor pentru 10 minute.
Le lăsăm să se tempereze și călduțe le trecem prin zahăr pudră, le punem pe un grătar și le lăsăm să se răcească complet.
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.