Cornulețe fragede cu magiun, nucă și bezea

( 4.7 out of 5 )
Loading...
Cornulețe fragede cu magiun, nucă și bezea
  • -80 bucServings+
  • 40 mTimp de preparare
  • 30 mTimp de gatire
  • 1:10 hGata in
Print Recipe

Cornulețe fragede cu magiun, nucă și bezea

Na mai delicioasa și mai bune Cornulețe fragede cu magiun, nucă și bezea nu am mâncat vreodată și nici nu cred să existe altele.

Cornulețe fragede cu magiun, nucă și bezea

Foarte ușor de pregătit cu ingrediente pe care mai toți le avem la îndemână, aceste cornulețe au făcut de-a dreptul furori seara asta când prietenii au fost invitați la cină.

Cornulețe fragede cu magiun, nucă și bezea

Ușoare arome de citrice și vanilie, umplutură generoasă de nucă și magiun de prune sunt desertul perfect și care cu siguranță va fi pe placul multora dintre dumneavoastră.

Cornulețe fragede cu magiun, nucă și bezea

Sunt potrivite pentru orice moment al zilei de la mic dejun până la o cină târzie și credeți-mă că odată ce te-ai apucat de ele, cam greu să te oprești din mâncat.

Cornulețe fragede cu magiun, nucă și bezea

Rămâneți alături pentru lista scurtă a ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.

Cornulețe fragede cu magiun, nucă și bezea

Cum facem Cornulețe fragede cu magiun, nucă și bezea?

Ingrediente pentru aluat:

  • 500 g faină albă tip 000
  • 200 g smântână fermentată cu 25-30% grăsime
  • 150 g untură de porc
  • 100 g unt
  • 3 gălbenușuri
  • 10 g zahăr vanilat
  • 1 praf de sare

Ingrediente pentru umplutura de nucă magiun și  bezea:

  • 250 g nucă măcinată
  • 200 g zahăr
  • Coaja răzuită de la o lămâie
  • 3 albușuri
  • 350-400 g magiun de prune
  • Un praf de sare
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 50 g unt pentru a unge foile
  • Zahăr pudră

Mod de preparare pentru aluat:

Amestecăm gălbenușurile cu smântâna și le dăm deoparte.

Cornulețe fragede cu magiun, nucă și bezea

Punem făina cu untura, untul, zahărul vanilat și praful de sare într-un castron și le frământăm până obținem o compoziție nisipoasă. Eu de data aceasta am folosit doar unt si am pus 200 de g de unt înloc de 150 de grâne de untură la care am adăugat cele 100 g de unt din rețetă, prin urmare in total am folosit 300 g de unt.
sau puteți folosi doar untură 280 de g (total) si mai adăugați o lingură de smântână în plus. 

Cornulețe fragede cu magiun, nucă și bezea

Adăugăm peste compoziția de faină cea de gălbenușuri și frământăm rapid fără a insista, atât cât să obținem un aluat compact și omogen.

Cornulețe fragede cu magiun, nucă și bezea

Împărțim aluatul în 10 părți egale, dăm forma bilelor și le dăm la rece pentru jumătate de oră acoperite cu o folie de prospețime.

Cornulețe fragede cu magiun, nucă și bezea

Mod de preparare pentru umplutura de nucă cu bezea:

Batem albușurile cu praful de sare până obținem o bezea lejeră după care treptat adăugăm zahărul și continuăm să batem până bezeaua este fermă, lucioasă iar zahărul este complet topit.

Prăjitura Toamna cu jeleu și mousse de mere

Încorporăm nuca măcinată, coaja de lămâie și omogenizăm ușor cu ajutorul unei spatule de Silicon.

Cornulețe fragede cu magiun, nucă și bezea

Asamblare:

Întindem fiecare bilă de aluat cu un diametru de aproximativ 35-37 de cm și o grosime de 2-3 milimetrii.

Ungem fiecare foaie de aluat cu puțin unt topit sau cu untură, împărțim în 8 părți egale și distribuim compoziția de nucă cu bezea și magiunul.
Cornulețe fragede cu magiun, nucă și bezea

Aducem colțurile spre interior și rulăm, le punem pe tăvile tapetate cu hârtie de copt. Dăm la cuptor pentru 15-16 minute sau până se rumenesc ușor.

Cornulețe fragede cu magiun, nucă și bezea

Le trecem calde prin zahăr pudră și sunt gata de servit. Spor la treabă și poftă bună!

Cornulețe fragede cu magiun, nucă și bezea

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password