Cornuri crețe cu telemea, fragede și crocante
Întotdeauna am fost un mâncăcios, mi-a plăcut să gust din toate, să experimentez gusturi dar și moduri de preparare noi pentru absolut orice mâncare.
Zilele trecute am văzut aceste cornuri crețe la Mariana Ardelean, o prietenă virtuală și am zis că e musai să le fac. M-am uitat peste rețetă și m-am apucat de treabă, doar că niciodată nu respect rețeta, întotdeauna trebuie să adaug sau să renunț la anumite ingrediente, să le schimb cu altele sau pur și simplu să îmi las propria amprentă asupra produsului finit. Eu le-am umplut cu telemea, dar se pot umple cu diverse, rahat, magiun, ciocolată, etc.
Așa am făcut și acum, iar ceea ce a ieșit, se poate vedea. Dar haideți să consultăm lista ingredientelor și să vedem modul de preparare, care este foarte simplu.
Alte rețete apreciate și încercate de cititori:
Sărățele cu telemea, rețetă simplă și rapidă, detalii aici sau click pe fotografie.
Cum se fac cornurile crețe cu telemea, fragede și crocante
Ingrediente:
Mod
Într-un castron încăpător punem drojdia, sarea și zahărul. Le frecăm până obținem se înmoaie și drojdia se face lichidă. Adăugăm 100 ml lapte calduț și 100 g făină, amestecăm și lăsăm castronul acoperit la loc calduț, pentru activarea drojdiei.
Punem restul de lapte și adăugăm făina treptat, amestecând cu ajutorul unei linguri, până aceasta devine ineficientă.
Punem și untul moale, mai adăugăm o parte din făină și frământăm până obținem un aluat neted și nelipicios. Punem aluatul într-un castron uns cu puțin ulei și lăsăm la odihnit jumătate de oră acoperit.
Frământăm telemeaua pentru a obține o pastă sau mai bine zis o “cremă de brânză, care trebuie să fie destul de tare.
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.
După trecerea timpului, împărțim aluatul în bucăți de 50 de grame fiecare și le dăm formă rotundă.
Pe un plan de lucru, presărat cu făină, întindem fiecare bucățică de aluat cât de subțire putem, sub formă ovală, ungem cu unt și cu ajutorul unui deget tragem aluatul dând formă de “acordeon”. Punem brânza în partea de unde am tras cu degetul și rulăm sub forma unui cornuleț.
Punem cornulețele astfel obținute în tăvi cu hârtie de copt, ungem cu ou bătut, presărăm semințe sau sare și coacem aproximativ 25 de minute sau până prind o culoare aurie.
Simplu, ieftin și foarte gustos. Așadar spor la treabă și poftă bună!