Sărățele cu telemea, crocante și fragede, rețetă simplă și rapidă
Cred că nu există persoană căreia nu îi place să ronțăie ceva sărat, iar dacă este făcut de casă, este și mai bun.
Astăzi o să vă prezint rețeta sărățelelor cu telemea, crocante și fragede, o rețetă simplă și rapidă, exceptând faptul că trebuie să stea la frigider. Sunt atât de bune încât de fiecare dată îmi pare rău că nu am făcut mai multe. Ingredientele sunt simple și la îndemâna oricui, modul de preparare este simplu, putând fi făcute chiar și de cei mai neîndemânatici într-ale bucătăriei 🙂
Puteți încerca și biscuiții sărați cu seminte, reteta simpla deasemeni.
Cornuri crețe cu telemea, fragede si crocante, reteta aici sau click pe fotografie.
Cum se fac sărățelele cu telemea, crocante și fragede
Ingredinete:
Mod de preparare sărățele cu telemea, crocante și fragede:
Dăm pe răzătoarea cu ochiuri mari untul și telemeaua, adăugăm ouăle, gălbenușul, smântâna, sarea, piperul și făina.
Îl împărțim în două bucăți, îl înfoliem și îl dăm la frigider pentru 3 ore sau chiar peste noapte.
Pe un plan de lucru presărat cu făină întindem aluatul cât se poate de uniform sub formă dreptunghiulară, cu o grosime de 0,5 cm. Tăiem cu ajutorul unui pinten la 1 cm
și punem sărățele în tăvi tapetate cu hârtie de copt, le ungem cu ou bătut și presărăm semințele alese.
Coacem 18-20 de minute în cuptorul preîncălzit la 190 de grade.
Mai simplu și mai economic de atât nici că se poate, însă rezultatul este fabulos, dar nu vă mainretin, vă spun doar atât, să aveți spor la treabă și poftă bună!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. mai multe informații
Setările de coockie pe acest website trebuie setate pe "permite coockies" pentru a vă putea oferi cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă continuați să folosiți acest website fără a schimba setările de coockie sau apăsați pe "Accept" înseamnă că sunteți de acord cu ele.
Dona
Foarte buna reteta, multumim. Am facut astazi si a placut intregii familii.
Cred ca am apasat o stea din greseala la rating (imi cer scuze)