Cornuri pufoase cu Nutella

( 4.8 out of 5 )
Loading...
Cornuri pufoase cu Nutella
  • -10 bucServings+
  • 30 mPrep Time
  • 35 mCook Time
  • 1:05 hReady In
Print Recipe

Cornuri pufoase cu Nutella

Patiseria de la Boul Roșu din Arad, făceau niște cornuri pufoase cu Nutella, moi, pline de cremă de ciocolată și atât de aromate de mirosea din drum.

Cornuri pufoase cu Nutella

Ei că de ceva vreme nu le mai fac și uite-așa m-am hotărât să le fac eu acasă și totodată să împărtășesc rețeta cu dumneavoastră. Aluatul este similar cu cel al cozonacului, de aici și gustul și aroma extraordinară, ca să nu mai spun de cât de delicioase sunt.

Ingredientele sunt simple și la îndemâna tuturor, iar dacă respecți pașii rețetei și calitatea ingredientelor nu are cum să nu vă iasă.

Pufoase și pline de ciocolată nu cred să existe careva căruia să nu îi placă și după cum cred că v-ați dat seama urmărind blogul meu, cele mai multe retete de dulciuri au în rețetă ciocolata de care efectiv sunt îndrăgostit!

Așadar vă invit să Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar ai a modului simplu de preparare.

Cornuri pufoase cu Nutella

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum să faci cele mai fragede și aromate cornuri pufoase cu Nutella?

Ingredinete pentru maia:

  • 130 g făină albă
  • 130 ml lapte călduț, atât cât să poți tine degetul în el
  • 20 g zahăr tos
  • 40 g drojdie proaspătă

Ingrediente pentru aluat:

  • Maiaua preparată cu ingredinetele de mai sus
  • 660 g făină albă
  • 250 ml lapte la temperatura camerei
  • 250 g unt la temperatura camerei
  • 130 g zahăr tos
  • 6 gălbenușuri
  • 1/4 linguriță sare
  • 1 lingură extract de vanilie
  • Coaja razuită de la 2 lămâi sau o portocală (după gustul fiecăruia)
  • 500 g Nutella

Ingrediente pentru uns:

  • 1 gălbenuș de ou
  • 2 linguri de lapte

Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 200 de grade Celsius/

Tapetăm 2 tăvi cu hârtie de copt.

Mod de preparare pentru maia:

Într-un castronel punem toate ingredientele și le amestecăm ușor până se încorporează făina. Acoperim castronul cu o folie de prospețime și-l dăm deoparte până își dublează volumul.

F9DDF753-1471-4B73-9583-DD0863966764.jpeg

8A67F63A-EFB6-4D62-BE31-C5A9C6728C5D-e1577443454319.jpeg

Mod de preparare pentru aluat:

Cernem făina într-un castron mare și facem o gaură în mijlocul ei. Adăugăm maiaua obținută mai devreme, coaja de portocală sau de lămâie, gălbenușurile, sarea, untul, extractul de vanilie, zahărul și frământăm până obținem un aluat umed, dar totuși elastic care nu se mai prinde de pereții bolului.

F54BB71F-EA6B-47F7-9C58-8008735DDEED.jpeg

Punem aluatul obținut într-un castron încăpător uns cu ulei și-l acoperim cu un prosop de bucătărie sau cu o folie de prospețime.

60707924-744E-47FC-8C0C-3A68356F2A10.jpeg

Îl ținem la temperatura camerei, până își dublează volumul, nu trebuie să fie nici prea cald, dar nici frig.