Patiseria de la Boul Roșu din Arad, făceau niște cornuri pufoase cu Nutella, moi, pline de cremă de ciocolată și atât de aromate de mirosea din drum.
Ei că de ceva vreme nu le mai fac și uite-așa m-am hotărât să le fac eu acasă și totodată să împărtășesc rețeta cu dumneavoastră. Aluatul este similar cu cel al cozonacului, de aici și gustul și aroma extraordinară, ca să nu mai spun de cât de delicioase sunt.
Ingredientele sunt simple și la îndemâna tuturor, iar dacă respecți pașii rețetei și calitatea ingredientelor nu are cum să nu vă iasă.
Pufoase și pline de ciocolată nu cred să existe careva căruia să nu îi placă și după cum cred că v-ați dat seama urmărind blogul meu, cele mai multe retete de dulciuri au în rețetă ciocolata de care efectiv sunt îndrăgostit!
Așadar vă invit să Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar ai a modului simplu de preparare.
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Cum să faci cele mai fragede și aromate cornuri pufoase cu Nutella?
Ingredinete pentru maia:
Ingrediente pentru aluat:
Ingrediente pentru uns:
Mod de preparare:
Preîncălzim cuptorul la 200 de grade Celsius/
Tapetăm 2 tăvi cu hârtie de copt.
Mod de preparare pentru maia:
Într-un castronel punem toate ingredientele și le amestecăm ușor până se încorporează făina. Acoperim castronul cu o folie de prospețime și-l dăm deoparte până își dublează volumul.
Mod de preparare pentru aluat:
Cernem făina într-un castron mare și facem o gaură în mijlocul ei. Adăugăm maiaua obținută mai devreme, coaja de portocală sau de lămâie, gălbenușurile, sarea, untul, extractul de vanilie, zahărul și frământăm până obținem un aluat umed, dar totuși elastic care nu se mai prinde de pereții bolului.
Punem aluatul obținut într-un castron încăpător uns cu ulei și-l acoperim cu un prosop de bucătărie sau cu o folie de prospețime.
Îl ținem la temperatura camerei, până își dublează volumul, nu trebuie să fie nici prea cald, dar nici frig.