Garantat cele mai bune și mai fine Cornuri pufoase de patiserie cu aluat opărit și umplutură generoasă de dulceață din câte am făcut vreodată. Atât de moi și de fragede cu umplutură consistentă de dulceață cu siguranță vor fi pe placul tuturor.
Merg de minune alături de o cană de ceai sau lapte, dimineața lângă cafea sau la pachet.
Modul de preparare este foarte simplu, cu ingrediente pe care toți le avem în cămară și vă asigur că vă veți îndrăgosti iremediabil de această rețetă.
Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista scurtă a ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.
Ingrediente pentru Tangzhong
85 ml lapte
30 g zahăr tos
20 g făină albă
Ingrediente pentru maia
150 ml lapte cu 3,5% grăsime
9 g drojdie uscată
50 g zahăr tos
Ingrediente pentru aluat
350-370 g făină albă în funcție de cât de mari sunt ouăle dar și de calitatea făinii
7 g sare
1 ou întreg
2 gălbenușuri
60 g unt la temperatura camerei
300 g dulceață fructe de pădure sau care vă place, ideea e sa fie groasă
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Mod de preparare:
Într-o crăticioară punem laptele cu zahărul la fiert, când dă clocot adăugăm toată făina dintr-o dată și amestecăm energic până la omogenizarea ei.
O dăm jos de pe foc și punem compoziția într-un castronel acoperită cu folie si o lăsăm să ajungă la temperatura camerei.
Mod de preparare pentru maia:
Punem cei 150 ml lapte care trebuie să aibe 35 de grade celsius cu drojdia într-un castronel și o amestecăm. O lăsăm 8 minute să se hidrateze și să se activeze.
Într-un alt bol încăpător punem făina cernută, tangzhongul, sarea, oul, gălbenușurile și maiaua. Frământăm până obținem un aluat omogen.
Încorporăm treptat untul și frământăm până se dezlipește tot de pe margini și aluatul capătă o consistență elastică și omogenă.
Lăsăm la dospit până își dublează volumul.
După ce aluatul și-a dublat volumul, îl împărțim în 2 părți egale și pe un plan de lucru ușor înfăinat întindem 2 cercuri cu diametrul de 40 cm
Împărțim fiecare cerc în 8 părți egale și tăiem cam 1,5-2 cm la mijloc în partea superioară a fiecărei bucăți de aluat.
Distribuim uniform dulceața și rulăm exact așa cum se poate vedea în fotografie.
În cazul în care nu aveți o dulceață suficinet de groasă, adăugați o lingură de amidon în ea, omogenizați și puneți la fiert până prinde consistența potrivită.
Punem pe tăvi tapetate cu hârtie de copt sau silicon și lăsăm la dospit pentru 20-25 de minute după care ungem cu galbenusul amestecat cu lapte. Eu am pus pe o singură tavă puțin mai înghesuite.
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
După trecerea timpului de dospire, băgăm tava la cuptor împreună cu o crăticioară cu apă fierbinte și coacem 18-20 de minute sau până prin culoarea chihlimbarului.
Scoatem tava din cuptor și mai lăsăm 7-8 minute în tavă după care transferăm cornurile pe un grătar să se răcească complet. După plăcere putem pudra cu zahăr sau lăsa așa. Spor la treabă și să vă fie de folos!