Covrigi cu cașcaval

( 4.7 out of 5 )
Loading...
Covrigi cu cașcaval
  • -12 bucServings+
  • 30 mPrep Time
  • 15 mCook Time
  • 45 mReady In
Print Recipe

Covrigi cu cașcaval

Cu siguranță cei mai fragezi și mai gustoși covrigi cu cașcaval pe care i-am mâncat vreodată.

Covrigi cu cașcaval

Se fac foarte ușor cu ingrediente pe care toți la avem în bucătărie, cămară si merg de minune la micul dejun, ca pachet la școală ori servici dar și ca o gustare rapidă între mese cu puțin unt sau o cremă de brânză.

Nu trebuie să fi vreun specialist intr-ale patiseriei, trebuie doar să respecți cantitatea ingredientelor dar si modul de preparare care este explicat pas cu pas pentru o reușită garantată.

Așadar vă invit să rămâneți alături pentru cantitatea ingredientelor dar si a modului de preparare foarte simplu.

Covrigi cu cașcaval

Pentru multe alte rețete de pâine și patiserie, click aici sau pe fotografie 😍😍😍

Sandwich cu somon și cremă de brânză

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum facem cei mai buni covrigi cu cașcaval?

Ingrediente:

  • 500 g făină albă tip 000
  • 330-350 ml lapte cu 3,5% grăsime
  • 30 g zahăr tos (2 linguri)
  • 1 linguriță sare
  • 70 g unt la temperatura camerei
  • 20 g drojdie proaspătă sau 7 g uscată
  • 120 g cașcaval răzuit
  • 1 ou
  • Semințe pentru deasupra

Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 185 de grade Celsius.

Punem drojdia cu zahărul și laptele călduț la activat intr-un castron.

Covrigi cu cașcaval

Într-un alt castron încăpător punem făina cernută împreună cu sarea și dăm deoparte.

Când drojdia face bule la suprafață, este semn că e activată și o tunăm peste faină.

Covrigi cu cașcaval

Frământăm până obținem un aluat elastic duoă care adăugăm treptat untul și continuăm să frământăm până se încorporează tot untul, iar aluatul este elastic. Punem aluatul într-un castron uns cu puțin ulei și îl lăsăm la loc călduț până își dublează volumul.

Covrigi cu cașcaval

Împărțim aluatul în 12 părți egale și pe un plan de lucru uns cu puțin ulei întindem dreptunghiuri cu dimensiunea de 20/10 cm. Presărăm cașcavalul răzuit și rulăm strâns.

Covrigi cu cașcaval

Covrigi cu cașcaval

Întindem ruloul astfel încât să obținem o lungime de 28-30 de cm a acestuia și îl tăiem cu ajutorul unui cuțit cu lama subțire sau cu o lamă.

Covrigi cu cașcaval

Răsucim ca pe un șnur și dăm forma covrigului.

Punem câte 6 bucăți în tăvi tapetate cu hârtie de copt și lăsăm să crească acoperiți cu o folie de prospețime încă jumătate de oră la temperatura camerei. Ungem cu ou bătut și presarăm semințele alese, apoi coacem 15 minute.

Covrigi cu cașcaval

Sunt gata de servit, așadar spor la treabă și poftă bună!

Covrigi cu cașcaval

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. mai multe informații

Setările de coockie pe acest website trebuie setate pe "permite coockies" pentru a vă putea oferi cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă continuați să folosiți acest website fără a schimba setările de coockie sau apăsați pe "Accept" înseamnă că sunteți de acord cu ele.

Închide