Cremă de brânză Liptauer – Rețetă ușoară și rapidă, gata în numai 10 minute
Crema de brânză Liptauer provine din bucataria slovacă, derivat al regiunii Liptov. Ușor picantă, tartinabilă, de obicei din brânză de vaci, dar poate fi făcută și din lapte de oaie sau capră.
Poate v-ați întrebat vreodată când la unele evenimente ce conține crema de brânză din ardeii umpluți de pe farfuria de gustare. În mod normal ar trebui să conțină ingredientele de mai jos, însă pentru reducerea costurilor, dar și pentru a ușura munca bucătarilor, unii nu pun toate ingredinetele.
Am învățat sa fac această cremă de la Nenea Piști, primul meu bucătar șef, undeva in jurul vârstei de 16 ani, iar de atunci pot spune că fac la fel, fără nici un fel de modificare asupra ingredientelor sau al modului de preparare.
Poate fi folosită cu succes la prepararea sandwich-urilor, ardeilor umpluți sau ca atare unsă pe o felie de pâine prăjită și niște legume.
Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, modul de preparare, pentru a obține o cremă de brânză aromată și condimentată.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Tăiem untul cubulețe îl punem într-un castron și-l lăsăm să ajungă la temperatura camerei.
Îl batem cu ajutorul unui robot de bucătărie până se omogenizează, după care adăugăm treptat brânza dulce și batem în continuare pentru a omogeniza.
Adăugăm smântâna, sare și mixăm până se încorporează.
Tocăm caperele grosier, ceapa mărunt și usturoiul mărunt. Adăugăm peste brânză: ceapa, usturoiul caperele, boiaua, fulgii de chilii, chimenul, piperul și amestecăm cu ajutorul unei spatule de Silicon.
Lăsăm deoparte pentru 10 minute după care amestecăm din nou și gustăm. Dacă mai este nevoie de sare sau alte condimente. Condimentele pot fi mai mult sau mai puțin intens aromate, așa că poate fluctua ușor cantitățile lor.
Servim pe pâine prăjită, dar merge foarte bine și cu Lipie, alături de ardei gras, măsline, roșii sau ceea ce ne place mai mult. Spor la treabă și poftă bună!