Crispy strips – piept de pui, exact ca la KFC

( 4.3 out of 5 )
Loading...
  • -1 kgServings+
  • 15 mTimp de preparare
  • 10 mTimp de gatire
  • 25 mGata in
Print Recipe

Crispy strips – piept de pui, exact ca la KFC

Mulți mi-au spus că niciodată nu am cum să reușesc să fac aripioarele sau pieptul de pui ca cei de la KFC, că folosesc ei nu știu ce ingrediente și că, rețeta ar fi secretă. Ingredientele nu sunt secrete și sunt convins că fiecare le are în cămara de acasă, iar rezultatul va fi dacă nu mai bune, cel puțin la fel, iar dacă v-ați tot întrebat cum să faceți ca să reușiți un piept pui crocant la exterior și fraged la interior, ca la KFC, în cele ce urmează, veți regăsi secretul.

Pot spune că până acum am încercat câteva rețete, ba primite de la prietenii de peste ocean, ba de pe internet, ba după ce am simțit eu, însă toate coroborate după foarte multe teste, am ajuns la această rețetă. Rezultatul este exact același, dacă nu mult mai bun și mai gustos, cu exterior care rămâne crocant și după răcire dar și cu interior suculent.

Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și pentru modul super simplu de preparare.

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum se face pieptul de pui crispy crocant exact, ca la  KFC

Ingrediente pentru pieptul de pui:

  • 1 kg piept de pui fără piele, fără os
  • 1 linguriță cu vârf de sare
  • 1/2 linguriță piper proaspat râșnit, nu măcinat
  • 1 linguriță cu vârf de boia dulce
  • 1 linguriță de pudră de usturoi
  • Fulgi de chilli, în funcție de cât de picant vă place

Ingrediente pentru împanerat și prăjit:

  • 200 g făină albă
  • 40 g amidon alimentar de porumb
  • 2 ouă
  • ~ 500 ml ulei vegetal de calitate pentru prăjit.

Mod de preparare:

Într-un castron amestecăm făina cu amidonul și-l dăm deoparte.

Batem ouăle într-un alt castron și le dăm deoparte și pe ele.

Pentru început vom șterge bine de excesul de lichid, dacă există, apoi le tăiem felii mai grosuțe, eu l-am tăiat la aproximativ 35 g, dacă cumpărați gata tăiat și mai bine, însă totuși preferabil săltați pieptul file întreg.

Punem pieptul de pui într-un castron, alături de toate condimentele. Amestecăm bine bucățile de carne, astfel încât se se condimenteze uniform. Acoperim vasul cu o folie de prospețime și le dăm la rece pentru minim 3 ore.

Cu o oră înainte de prăjire, scoatem carnea afară din frigider după care le trecem prin făina amestecată cu amidonul.

Următorul pas e să punem toate bucățile de piept de pui în ouăle bătute și le amestecăm, astfel încât să se acopere uniform.

Luăm câte 3-4 bucăți și le trecem din nou prin amestecul de făină, astfel încât să nu mai avem părți umede.

Încingem o tigaie cu ulei și punem bucățile, doar în momentul în care este suficient de încins, ideal ar fi la 190 de grade și musai ca să fie acoperite de ulei, asta înseamnă pe ochiul mare de la aragaz la toc mare.

Prăjim la foc mediu, întorcându-le cu grijă de 2-3 ori. Ideal ar fi să nu le bruscați prea tare, altfel nu vor mai avea o crustă frumoasă și crocantă.

Scoatem pe un grătar la scurs sau pe o tavă  tapetată cu șervet de bucătărie.

Servim calde, alături de sosurile preferate, iar de aici nu îmi rămâne decât să vă doresc spor la treabă și poftă bună!

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password