Cu siguranță aceste Croissante simple și rapide cu Nutella vor fi pe placul tuturor mai ales ale celor care iubesc ciocolata!
Cui nu-i plac croissantele?! Nu cred să existe cineva care să poată spune asta! Astăzi vă prezint o rețetă super ușoară de croissante cu ciocolată, făcute în casă și care sunt pline de ciocolată!
Ca și timp de preparare pot spune că sunt cele mai rapide și mai ușoare de atât nu am făcut vreodată! Printre treburile casnice m-am apucat de aluat pe care l-am lăsat să dospească după care am fost să mai sap în grădină, apoi am revenit pentru împărțirea aluatului, moment în care am împărțit untul, apoi iar în grădină și tot așa nici nu mi-am dat seama cum a trecut timpul și am terminat și croissantele.
Sunt moi, fragede și cu gust intens de ciocolată. Dar nu e neaparat nevoie să le faceți pe toate cu ciocolată, eu am ales să fac jumătate doar cu ciocolată și jumătate și cu magiun de prune. Ingredinetele sunt pentru 16 croissante, așa că puteți umple si cu gem, brânză sau chiar cremă de vanilie.
Rămâneți alături pentru lista ingredinetelor și modul de preparare.
Cum facem Croissante simple și rapide cu Nutella
ingrediente aluat:
Ingrediente pentru umplut croissantele:
Mod de preparare:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius in momentul in care începem să umplem croissantele.
Tapetăm 2 tăvi de cuptor cu hârtie de copt.
Împărțim untul în 4 părți egale.
Amestecăm cacaua cu cele 2 linguri de lapte.
Cernem făină într-un castron mare. Facem o gaură, adăugăm laptele călduț , zahărul vanilat, zahărul și drojdia. Amestecăm de câteva ori până obținem o compoziție cleioasă. Dăm deoparte și lăsăm să se activeze drojdia.
Adăugăm oul, iaurtul și amestecăm cu ajutorul unei spatule de Silicon până aceasta devine ineficientă.
Încorporăm uleiul și frământăm până obținem un aluat elastic și omogen.
Împărțim aluatul în 5 părți egale. Într-una încorporăm amestecul de cacao.
Ungem un front de lucru cu ulei, punem bilele și acoperim cu o folie, le lăsăm 5 minute la odihnit.
Întindem aluatul la un diametru de 25 cm. Ungem cu câte o parte de unt și facem la fel până terminăm untul și aluatul. Cel cu cacao rămâne la final.
Pe un plan presărat cu faină întindem aluatul cu un diametru de 55-60 de cm și cu o grosime de 3-4 mm.
Întoarcem aluatul cu partea de cacao jos, crestăm marginile aluatului la 1,5 cm exact așa cum se vede în fotografie și distribuim Nutella. Rulăm croissantele.
Punem pe tăvile tapetate cu hârtie de copt și le lăsăm la dospit acoperite cu o folie de prospețime pentru jumătate de oră.
Dăm la cuptorul preîncălzit pentru 20 de minute sau până se rumenesc frumos.
Scoatem cornurile din cuptor, opțional presărăm zahăr pudră și Nutella. Simplu, rapid, gustos și perfect pentru micul dejun!
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.