Domino – Prăjitura copilăriei mele Foi de napolitane cu cremă de șuhaida

( 5 out of 5 )
Loading...
  • -12 pServings+
  • 50 mTimp de preparare
  • 20 mTimp de gatire
  • 1:10 hGata in
Print Recipe

Domino – Prăjitura copilăriei mele Foi de napolitane cu cremă de șuhaida

Daaaaa, prajitura copilăriei mele, ciocolatoasă  și crocantă în același timp datorită foilor de napolitane și destul de dulce. Ne plăcea atât de mult încât nu cred să fi existat vreo zi de duminică să nu ne oprim la cofetăria din cartier pentru tradiționalele Amandine ori Prăjitura ora 12 și să nu ne luăm la pachet și câteva bucăți de Domino pe care să le avem în pachetul de la școală, din cursul săptămânii ce avea să vină.

Foi de napolitane umplute cu cremă de șuhaida, care este o altă prăjitură plină de ciocolată despre care aș putea să vorbesc mult și bine. Dar urmează să postez și rețeta șuhaidei și vă voi detalia acolo.

De fapt crema de șuhaida este o cremă fină de ciocolată făcută în casă din cele mai simple și la îndemână ingrediente pe care oricine le are în casă și le folosește în mod uzual.

Și când îmi aduc aminte că luam la școală o singură prăjitură Domino, pe care o mâncam pe ascuns, ca nu cumva vreunul din colegii mei să atenteze la ea sau de multe ori rămânea acasă și eram sigur că nu sunt nevoit să o împart cu nimeni, pentru că fiecare dintre noi avea porția lui 😂😂😂

Rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și modul de preparare al prăjiturii Domino.

Cum se face Domino – Prăjitura copilăriei mele Foi de napolitane cu cremă de șuhaida

Ingrediente:

  • 500 g zahăr tos
  • 130 ml apă
  • Un praf de sare
  • 1 linguriță oțet alimentar de 9 grade
  • 370 g unt cu 82% grăsime
  • 100 g cacao de bună calitate
  • 250 g ciocolată neagră cu 60% cacao
  • 30 g ciocolată albă
  • 1 pachet foi de napolitane mari 55/38

Mod de preparare:

Punem într-o craticioară zahărul cu apa, oțetul și praful de sare pe foc, la temperatură foarte mică, atât cât să încălzească și să topească zahărul.


Trebuie să fie gata, atunci când luați între degete să lase  firișoare care se întind de la un deget la altul sau când picurați într-unnpahar cu apă rece să se formeze biluțe mici care să nu se disperseze.


Când zahărul este gata topit dăm jos de pe foc și adăugăm untul și îl încorporăm în siropul de zahăr.

Adăugăm și cacaua cernută peste compoziția de zahăr cu unt și omogenizăm bine.

Punem o folie de prospețime deasupra cratiței și lăsăm să se răcească complet la temperatura camerei. Nu puneți nici la rece și nici nu răciți brusc că se va cristaliza din nou zahărul. Compoziția finală trebuie să fie asemeni unui sos, ca în poză. 

Când este rece și atunci când mișcăm craticioara trebuie să aibe ținută, dar totuși să se scurgă asemeni unei budinci, golim compoziția într-un castron, fără a curăța pereții vasului, acolo unde deja zahărul a făcut din nou cristale.

Cu ajutorul unui robot de Bucătărie mixăm crema până obținem o cremă fină și ușor aerată, ușor moale, fără o ținută prea țeapănă.

Eu am avut în pachet 4 foi, dar sunt și cu 5 sau mai multe, Însă noi avem nevoie doar de 3 bucăți, pe care le tăiem în 2.

Umplem foile cu crema de ciocolată, având grijă ca să ne rămână suficientă cremă și pentru a unge marginile, să dăm o formă cât de cât uniformă.

Punem prăjitura pe un platou, o acoperim cu un altul și o dăm la rece până a doua zi.

Topim separat atât ciocolata albă cât și cea neagră.

Tăiem prăjitura dreptunghiuri și scăldăm fiecare bucată în ciocolata topită, lăsând o ușoară margine, astfel încât să se vadă 1-2 foi. Punem pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. 

Decorăm cu ciocolata albă și punem din nou la rece pentru încă 15-20 de minute. Simplu, bun și gustos.

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram

Sau pe pagina de Facebook

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password