Dulceață de caise rețetă detaliată pas cu pas

( 5 out of 5 )
Loading...
Dulceață de caise rețetă detaliată pas cu pas
  • -2 kgServings+
  • 10 mTimp de preparare
  • 60 mTimp de gatire
  • 1:10 hGata in
Print Recipe

Dulceață de caise rețetă detaliată pas cu pas Rețeta bunicii

Mulți îmi scrieți că testați rețetele mele și mă bucur nespus de mult, iar pentru aceasta nu am decât să vă mulțumesc! Zilele trecute, o doamnă m-a rugat să îi dau rețeta de dulceață de caise, pe care am servit-o la micul dejun, în restaurantul în care îmi desfășor activitatea. De atunci am zis că următoarea rețetă va fi clar dulceața de caise pe care noi o facem în casă, fără conservanți sau te miri ce geluri mai există pentru producția de conserve și murături.

Dulceață de caise rețetă detaliată pas cu pas

Dacă tot avem fructe la micul dejun, iar calitatea primează, cu fructele ce ramân facem de fiecare dată dulceață sau te miri ce deserturi, așa că nu se pierde nimic și mereu venim în întâmpinarea clienților cu produse proaspete și noi.

Dulceață de caise rețetă detaliată pas cu pas

Așa am făcut și această dulceață de caise și cu această ocazie mai scriu și eu câte o rețetă venind în întâmpinarea dumneavoastră mereu cu noutăți.

Dulceață de caise rețetă detaliată pas cu pas

Cum facem Dulceață de caise rețetă detaliată pas cu pas

Ingrediente:

  • 3 kg de caise fără sâmburi
  • 1 kg zahăr tos
  • Zeama de la 2 lămâi

Mod de preparare:

În cazul meu, fructele le păstrez cu tot cu coajă, odată pentru că îmi place culoarea și în al doilea rând, pentru aroma inconfundabilă de fructul din care fac dulceața. Dar dacă doriți, puteți să opăriți caisele și să le decojiți. Eu doar le-am spălat bine.
Dulceață de caise rețetă detaliată pas cu pas


Tăiem caisele în jumătate, scoatem sâmburii.

Punem fructele într-un castron, adăugăm zahărul și zeama de lămâie peste caise și amestecăm din când în când până se topește zahărul.

Dulceață de caise rețetă detaliată pas cu pas

Turnăm compoziția de fructe într-o oală și fierbem la foc mic, pentru aproximativ 25-30 de minute, amestecând din când în când să nu se prindă și o dăm deoparte. O lăsăm așa până a doua zi.

Dulceață de caise rețetă detaliată pas cu pas

A doua zi punem din nou dulceața la fiert pe foc mic amestecând ocazional să nu se prindă de fundul oalei, mai ales în primele minute până începe să clocotească pentru alte 25-30 de minute sau depinde de cât de groasă doriți să iasă. 

În timp ce dulceața fierbe, spălăm borcanele și le punem în cuptor la sterilizat. Pentru a steriliza borcanele încingem cuptorul la 180 de grade și le lăsăm să se înfierbântă.

Turnăm dulceața în borcanele fierbinți, punem capacele și le punem în prosoape să se răcească treptat.

Dulceață de caise rețetă detaliată pas cu pas

Simplu, rapid și cu un gust desăvârșit! Așadar vă urez spor la treabă și poftă bună!

Dulceață de caise rețetă detaliată pas cu pas

Pentru alte rețete deosebite de gem dulceață și sirop, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici sau click pe fotografie.

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password