Foi cu caramel și nucă de cocos

( 0 out of 5 )
Loading...
Foi cu caramel și nucă de cocos
  • -21 pServings+
  • 60 mTimp de preparare
  • 30 mTimp de gatire
  • 1:30 hGata in
Print Recipe

Foi cu caramel și nucă de cocos

Foi cu caramel și nucă de cocos, un desert fraged și irezistibil dar și care îți dă doza de energie pentru întreaga zi.

Foi cu caramel și nucă de cocos

Un deliciu cu aer retro, perfect pentru mesele de sărbătoare sau momentele când vrei să impresionezi cu un desert de casă autentic.

Foi cu caramel și nucă de cocos

Această prăjitură cu foi fragede, preparate dintr-un aluat bogat în unt și untură, ascunde între straturi o cremă catifelată de dulce de leche (dulceață de lapte), îmbogățită cu unt și nucă de cocos. Rezultatul? O combinație desăvârșită între gustul intens de caramel, textura fină a cremei și aroma exotică a cocosului, toate armonizate de foile fragede care se topesc în gură.

Foi cu caramel și nucă de cocos

Un desert care aduce aminte de gustul copilăriei, dar cu un strop de rafinament.

Foi cu caramel și nucă de cocos

Cum preparăm Rețeta de Foi cu caramel și nucă de cocos

Ingrediente pentru foi: 

  • 600 grame făină albă tip 000
  • 150 ml lapte cu 3,5% grăsime
  • 1 linguriță de amoniac
  • 1 praf de sare
  • 1 lingură cu varf de zahăr tos
  • 150 g untură de porc
  • 100 grame unt cu 80% grăsime
  • 1 ou
  • Extra făină pentru întins foile

Ingrediente pentru cremă:

  • 3 conserve de dulce de leche(a câte 400 g fiecare)
  • 350 g unt cu 80% grăsime
  • 200 g fulgi de cocos

Mod de preparare pentru foi: 

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.

Tapetăm tăvi cu hârtie de copt sau foi de silicon.

Într-un bol amestecăm laptele cu oul, sarea și zahărul. Le dăm deoparte.

Foi fragede cu unt și untură pentru prăjituri

În bolul unui castron punem făina, untul, untură și frământăm bine până obținem consistența similară unui nisip umed.

Foi fragede cu unt și untură pentru prăjituri

Adăugăm amestecul de lapte și frământăm rapid un aluat omogen.

Foi fragede cu unt și untură pentru prăjituri

Împărțim aluatul în 8 părți egale, dăm forma bilelor și le punem pe o farfurie acoperite la frigider pentru o oră.

Foi fragede cu unt și untură pentru prăjituri

Întindem fiecare bilă pe un plan de lucru presărat cu puțină făină cu o dimensiune de 25/35 cm, înțepăm din loc în loc cu furculița și le coacem 7-8 minute sau cât e nevoie să se rumenească ușor.

Foi fragede cu unt și untură pentru prăjituri

Le transferăm pe un grătar și le lăsăm sa se răcească complet.

Foi fragede cu unt și untură pentru prăjituri

Mod de preparare pentru cremă:

Batem untul până se spumează și adăugăm treptat dulcele de leche, mixam în continuare până se spumează și prinde consistența unei creme mai lejere.

Foi cu caramel și nucă de cocos

Adăugăm cocosul și amestecăm ușor cu o spatulă.

Foi cu caramel și nucă de cocos

Asamblare:

Eu am îndreptat marginile foilor să fie perfect drepte dar nu e musai.

Împărțim crema în 8 părți egale și ungem foile între ele. Deasupra terminăm tot cu cremă. Dăm la frigider până a doua zi.

Foi cu caramel și nucă de cocos

NOTĂ: Ideal ar fi să le umpleți într-o formă să nu curgă cremă până se absoarbe în foi dar merge și fără dacă înveliți imediat cu un staniol.

Dăm la rece până a doua zi după care o porționăm și o decorăm după imaginație. Eu am pus felii de cocos, dar puteți pune și răzuit sau ciocolată. Spor la treabă și să vă fie de folos!

Foi cu caramel și nucă de cocos

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password