Foi cu caramel și nucă de cocos, un desert fraged și irezistibil dar și care îți dă doza de energie pentru întreaga zi.
Un deliciu cu aer retro, perfect pentru mesele de sărbătoare sau momentele când vrei să impresionezi cu un desert de casă autentic.
Această prăjitură cu foi fragede, preparate dintr-un aluat bogat în unt și untură, ascunde între straturi o cremă catifelată de dulce de leche (dulceață de lapte), îmbogățită cu unt și nucă de cocos. Rezultatul? O combinație desăvârșită între gustul intens de caramel, textura fină a cremei și aroma exotică a cocosului, toate armonizate de foile fragede care se topesc în gură.
Un desert care aduce aminte de gustul copilăriei, dar cu un strop de rafinament.
Ingrediente pentru foi:
Ingrediente pentru cremă:
Mod de preparare pentru foi:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.
Tapetăm tăvi cu hârtie de copt sau foi de silicon.
Într-un bol amestecăm laptele cu oul, sarea și zahărul. Le dăm deoparte.
În bolul unui castron punem făina, untul, untură și frământăm bine până obținem consistența similară unui nisip umed.
Adăugăm amestecul de lapte și frământăm rapid un aluat omogen.
Împărțim aluatul în 8 părți egale, dăm forma bilelor și le punem pe o farfurie acoperite la frigider pentru o oră.
Întindem fiecare bilă pe un plan de lucru presărat cu puțină făină cu o dimensiune de 25/35 cm, înțepăm din loc în loc cu furculița și le coacem 7-8 minute sau cât e nevoie să se rumenească ușor.
Le transferăm pe un grătar și le lăsăm sa se răcească complet.
Mod de preparare pentru cremă:
Batem untul până se spumează și adăugăm treptat dulcele de leche, mixam în continuare până se spumează și prinde consistența unei creme mai lejere.
Adăugăm cocosul și amestecăm ușor cu o spatulă.
Asamblare:
Eu am îndreptat marginile foilor să fie perfect drepte dar nu e musai.
Împărțim crema în 8 părți egale și ungem foile între ele. Deasupra terminăm tot cu cremă. Dăm la frigider până a doua zi.
NOTĂ: Ideal ar fi să le umpleți într-o formă să nu curgă cremă până se absoarbe în foi dar merge și fără dacă înveliți imediat cu un staniol.
Dăm la rece până a doua zi după care o porționăm și o decorăm după imaginație. Eu am pus felii de cocos, dar puteți pune și răzuit sau ciocolată. Spor la treabă și să vă fie de folos!
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.