Abonează-te la canalul de Youtube

Foitaj cu afine și cremă de brânză – Desert rapid cu foitaj din comerț

( 0 din 5 )
Se încarcă...
  • 18 bucPorții
  • 20 mPreparare
  • 25 mGătire
  • 45 mGata în
Printează rețeta

Foitaj cu afine și cremă de brânză – Desert rapid cu foitaj din comerț 

 

Nu ai timp și nici chef să fierbi pe o cremă, să coci un blat, să aștepți să se răcească crema să o spumezi și așa mai departe, dar totuși ai pkftă de ceva dulce, care să arate bine, să fie gustos și de ce nu și de sezon, nimic mai simplu, îți recomand o rețetă de foitaj cu afine și cremă de brânză, un desert rapid, simplu, gustos și de mare efect.

Ai nevoie de cateva ingrediente simple pe care le găsești și la magazinul din colț, sau poate chiar în cămara și frigiderul tău și cu siguranță îți vei uimi invitații!

Rămâneți alături pentru lista ingredientelor și modul de preparare și cu siguranță vă veți bucura de cel mai rapid desert făcut din numai câteva ingredinte.

Ingrediente:

  • 800 g foitaj din comerț sau dacă aveți făcut acasă este și mai bine
  • 400 g cremă de brânză Philadelphia
  • 150-200 g zahăr tos, în funcție de cât de dulce vă place
  • Coaja (doar partea galbenă) și zeama de la o lămâie
  • 1 lingură extract de vanilie
  • Un praf de sare
  • 250 g afine proaspete
  • 1 ou întreg

Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.

Într-un bol punem crema de brânză, zahărul tos, extractul de vanilie și praful de sare, amestecăm bine până omogenizăm. Dăm departe.

Desfacem aluatul foitaj din pachet și îl îndreptăm astfel încât să fie drept. Împărțim aluatul în funcție de marimea acestuia.

Dacă pachetul de aluat este cu o singură foaie, de obicei are lățimea de 30 cm iar lungimea de 60, pe acesta îl impartim în 18 pătrate egale, obținând pătrate se 10/10 cm.

Dacă pachetul este cu 2 foi de 30/30 cm, împărțim fiecare foaie în câte 9 pătrate să obținem aceeași dimensiune de 10/10 cm.

Punem fiecare foaie de aluat în tăvi tapetate cu hârtie de copt și le ungem marginile cu ou bătut. Distribuim egal crema de brânză pe supafața interioară a feliilor de aluat, punem afinele.

dăm tăvile la cuptor 20-25 de minute sau până se rumenesc frumos.

Putem pudra cu zahăr farin și servim călduțe. Eu le-am servit fără zahăr pudră, pentru că personal nu îmi place. Simplu, rapid și foarte gustos! Spor la treabă și poftă bună!

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

- Shopping List
x

Parola pierduta

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. mai multe informații

Setările de coockie pe acest website trebuie setate pe "permite coockies" pentru a vă putea oferi cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă continuați să folosiți acest website fără a schimba setările de coockie sau apăsați pe "Accept" înseamnă că sunteți de acord cu ele.

Închide