De departe una din cele mai bune și mai gustoase fripturi de sezon aș putea spune. Gust Sărat, dulce, acrișor o combinație excelentă! Să vă mai spun și de aroma gutuilor coapte… genială!
Modul de preparare este foarte ușor, carnea rămâne fragedă și suculentă iar gutuile coapte nu vin decât să completeze acest tablou minunat al unei fripturi de MasterChef.
Dar vorba multă cam strică în aceste momente, că deja iar îmi lasă gura apă și vă invit să rămâneți alături pentru lista scurtă a ingredientelor, dar și a modului de preparare pas cu pas.
Ingrediente:
1,5 kg pulpă de curcan dezosată fără piele
3-4 gutui în funcție de cât de mari sunt
Sare/piper după gust
100-130 g zahăr în funcție de cât de dulce vă place sosul
300 ml de vin alb dulce
100 g unt cu 80% grăsime
Mod de preparare:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.
Spălăm și curățăm gutuile apoi le tăiem cuburi măricele de 2/2 cm.
Într-o tavă de cuptor punem pulpa de curcan, o gutuie tăiată bucăți mari și jumătate din cantitatea de vin. Condimentăm cu sare și piper. Acoperim cu o folie de aluminiu închizând bine marginile astfel încât să fie etanș. Dăm la cuptor pentru aproximativ 2 ore.
Adăugăm zahărul, restul de vin și mai gătim 2-3 minute.
Când timpul de coacere al pulpei de curcan a trecut și carnea este moale și fragedă, scoatem gutuile afară din tavă și le curățăm de casa semințelor.
Punem într-o crăticioară pulpa obținută, adăugăm lichidul de pe celelalte gutui și mixăm până obținem un sos cremos.
Peste pulpa de curcan punem cuburile de gutui călite, ridicăm temperatura la 220 de grade și mai coacem 4-6 minute până se rumenesc frumos.
Noi am servit cu cel mai fin piure de cartofi, rețetă pe care o găsiți aici. Spor la treabă și să vă fie de folos!
Pentru multe alte rețete cu carne ori preparate și multe altele, găsiți în secțiunea preparate cu carne, click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.