Fursecuri fragede “Sărutările Măicuțelor”
După cum v-ați dat seama sunt un mare iubitor de dulce și aș mânca mereu dulciuri. Acum fursecuri cred că a mâncat oricine, bineînțeles că și eu în toate felurile, cu nuci și magiun de prune, rețetă pe care o găsești aici:
cu ciocolata, cu fructe cu nuci, cu te miri ce. Și tot vedeam că aceste fursecuri sunt foarte apreciate și lăudate. Mi-am zis: “ăștia nu or mai mâncat fursecuri” de tot le laudă atât?! Și am zis să văd și eu despre ce este vorba. M-am documentat de pe site-ul prietenei mele Laura Laurențiu de unde am și luat această rețetă la care am schimbat doar stafidele cu merișoare deshitratate, îmi plac mai mult. M-am apucat de treabă și a ieșit ceea ce se vede, dar dacă o să le faceți și dumneavoastră o să vedeți că nu sunt simple fursecuri, sunt ceva mai mult de atât, ceva care nu poate fi explicat în cuvinte și de atunci le tot fac și o să le mai fac și de acum încolo. Sunt cele mai bune fursecuri mâncate vreodată.
Ingrediente pentru aluat:
200 gr. făină
100 gr. unt cu 82% grăsime
3 gălbenușuri
1 praf de sare
1 plic de zahăr vanilat
1 lingură cu vârf de smântână fermentată foarte grasă (35%, dacă e posibil)
în plus, făină pentru presărat planul de lucru
Ingrediente pentru umplutură:
3 albușuri
1 praf de sare
100 de grame de zahăr
200 de grame de nucă măcinată
coajă rasă (doar partea galbenă) de la ½ lămâie
50 de grame de merișoare deshitratate
în plus: zahăr pudră vanilat pentru tăvălit
Mod de preparare aluat:
Punem untul sarea, făină și zahărul vanilat într-un castron, le frământăm rapid cu vârful degetelor până obținem un aluat nisipos.
Adăugăm gălbenușurile și smântâna și frământăm atât cât să se omogenizeze și să fie legat.
Îl împărțim in 36 de bucăți, le modelăm sub formă de bilă, pe care le punem pe o farfurie acoperite la rece, pentru o oră.
Mod de preparare unplutură:
Batem albușurile cu sarea până se întăresc, adăugăm treptat zahărul și batem până se topește și încep să lucească. Încorporăm nuca, coaja de lămâie și merișoarele, amestecând ușor. Acoperim cu o folie alimentară și lăsăm la temperatura camerei pentru 40-45 de minute
Încingem cuptorul la 190 de grade cu 15 minute înainte de a ne apuca de modelat.
După ce a trecut timpul de odihnit pentru aluat și umplutură, ne apucat de modelat. Presărăm pe planul de lucru făină și intindem câte o bilă cât putem de subțire, undeva la 1-2 mm grosime și cu un diametru de 12-13 cm. Umplem cu compoziția de nuci cu merișoare, astfel încât să ne ajungă pentru toate cele 36, dar nici să nu ne rămână, cam o linguriță cu vârf. Strângem marginea de sus precum a unui săculeț și punem în tavă tapetată cu hârtie de copt, câte 18 pe fiecare tavă.
Le coacem musai pe rând câte 12-13 minute la 190 de grade sau până devin aurii și puțin rumene în partea de sus.
Le dăm calde prin zahar pudră și le așezăm frumos pe platou, iar dacă aveți răbdare să se răcească le puteți servi. Eu nu am avut :)))
Spor la treabă și pofta bună!