Legume umplute cu carne tocată

( 0 out of 5 )
Loading...
Legume umplute cu carne tocată
  • -10-12 porțiiServings+
  • 40 mTimp de preparare
  • 2:30 hTimp de gatire
  • 3:10 hGata in
Print Recipe

Legume umplute cu carne tocată

Legume umplute cu carne tocată, un preparat savuros și delicios, perfect pentru o masă consistentă și plină de arome. Ardeii capia, dovleceii zucchini și frunzele delicate de varză chinezească sunt umplute cu un amestec suculent de carne tocată, asezonată cu mărar, ce îmbogățește gustul.

Legume umplute cu carne tocată

Preparatul este completat de copănele de pui fragede și bucăți de afumătură, care adaugă o notă intensă și un plus de savoare. Totul este gătit lent, astfel încât aromele să se împletească armonios, rezultând un fel de mâncare apetisant, perfect de servit alături de smântână sau iaurt grecesc.

Legume umplute cu carne tocată

Rezultatul este un fel de mâncare reconfortant, cu un gust profund, potrivit pentru mesele în familie sau pentru ocazii speciale.

Legume umplute cu carne tocată

Cum facem Legume umplute cu carne tocată

Ingrediente:

  • 800 g carne tocată de porc sau amestec
  • 2 zucchini/dovlecei mari de aproximativ 400 g/buc
  • 1 varză chinezească
  • 3-4 ardei capia medii și mai groși decât lungi ca să se poată umple
  • 300 g ceapă
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 100 g orez cu bobul rotund
  • 400 g afumătură
  • 7-8 copanele de pui
  • 2 legături de mărar
  • 1 lingură bună de fulgi de ardei dulci
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare:

Spălăm toate legumele.

O legătură de mărar o tocăm mărunt.

Curățăm ceapa si o tocăm mărunt.

Îndepărtăm cotorul ardeilor capia și casa semințelor cu grijă să nu îi rupem.

Tăiem dovleceii în 3 părți egale și scoatem miezul lor cu ajutorul unei chiurete sau lingurițe, lăsând fundul acestora.

Legume umplute cu carne tocată

Curățăm copanele de eventualele pene.

Desfacem cu grijă frunzele de pe varză chinezească, cu ajutorul unui cuțit subțiem partea groasă a cotorului.

Legume umplute cu carne tocată

Opărim pentru câteva secunde pe fiecare parte în 2 litrii apă cu sare și 3-4 linguri de oțet. Apoi le scoatem într-un castron.

Legume umplute cu carne tocată

Punem la călit ceapa cu uleiul și puțină sare până se înmoaie.

Legume umplute cu carne tocată

Adăugăm miezul dovleceilor și continuăm să călim până și aceștia sunt bine înmuiați și lichidul se evaporă. Lăsăm să se răcească.

Legume umplute cu carne tocată

Într-un castron încăpător punem carnea tocată, compoziția de ceapă, mărarul tocat, fulgii de ardei, orezul spălat și bine scurs, dăm gust cu sare și piper.

Legume umplute cu carne tocată

Umplem ardeii, zucchinui și frunzele de varză chinezească.

Legume umplute cu carne tocată

Într-o cratiță mare punem cotoarele de la subțierea frunzelor de varză, legătura de mărar rămasă, legumele umplute, pulpele de pui și afumătura aleasă.

Legume umplute cu carne tocată

Acoperim cu frunze de varză, apoi cu o farfurie și turnăm apă până la baza farfuriei. Punem la fiert la focul cel mai mic pentru 2 ore și jumătate, apoi acoperim cu un capac și lăsăm să ajungă la temperatura camerei.

Legume umplute cu carne tocată

Servim cu plăcere alături de cei dragi! Spor la treabă și poftă bună!

Legume umplute cu carne tocată

Pentru multe alte rețete cu carne dar și multe altele, găsiți în secțiunea preparate cu carne, click aici  sau pe fotografie.

E6A1C69A-241F-4380-BDED-59BB4F6938A2.jpeg.webp

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password