Legume umplute cu carne tocată, un preparat savuros și delicios, perfect pentru o masă consistentă și plină de arome. Ardeii capia, dovleceii zucchini și frunzele delicate de varză chinezească sunt umplute cu un amestec suculent de carne tocată, asezonată cu mărar, ce îmbogățește gustul.
Preparatul este completat de copănele de pui fragede și bucăți de afumătură, care adaugă o notă intensă și un plus de savoare. Totul este gătit lent, astfel încât aromele să se împletească armonios, rezultând un fel de mâncare apetisant, perfect de servit alături de smântână sau iaurt grecesc.
Rezultatul este un fel de mâncare reconfortant, cu un gust profund, potrivit pentru mesele în familie sau pentru ocazii speciale.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Spălăm toate legumele.
O legătură de mărar o tocăm mărunt.
Curățăm ceapa si o tocăm mărunt.
Îndepărtăm cotorul ardeilor capia și casa semințelor cu grijă să nu îi rupem.
Tăiem dovleceii în 3 părți egale și scoatem miezul lor cu ajutorul unei chiurete sau lingurițe, lăsând fundul acestora.
Curățăm copanele de eventualele pene.
Desfacem cu grijă frunzele de pe varză chinezească, cu ajutorul unui cuțit subțiem partea groasă a cotorului.
Opărim pentru câteva secunde pe fiecare parte în 2 litrii apă cu sare și 3-4 linguri de oțet. Apoi le scoatem într-un castron.
Punem la călit ceapa cu uleiul și puțină sare până se înmoaie.
Adăugăm miezul dovleceilor și continuăm să călim până și aceștia sunt bine înmuiați și lichidul se evaporă. Lăsăm să se răcească.
Într-un castron încăpător punem carnea tocată, compoziția de ceapă, mărarul tocat, fulgii de ardei, orezul spălat și bine scurs, dăm gust cu sare și piper.
Umplem ardeii, zucchinui și frunzele de varză chinezească.
Într-o cratiță mare punem cotoarele de la subțierea frunzelor de varză, legătura de mărar rămasă, legumele umplute, pulpele de pui și afumătura aleasă.
Acoperim cu frunze de varză, apoi cu o farfurie și turnăm apă până la baza farfuriei. Punem la fiert la focul cel mai mic pentru 2 ore și jumătate, apoi acoperim cu un capac și lăsăm să ajungă la temperatura camerei.
Servim cu plăcere alături de cei dragi! Spor la treabă și poftă bună!
Pentru multe alte rețete cu carne dar și multe altele, găsiți în secțiunea preparate cu carne, click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.