Mucenici fără frământare însiropați în lapte cu miere

( 5 out of 5 )
Loading...
Mucenici fără frământare însiropați în lapte cu miere
  • -10 bucServings+
  • 30 mTimp de preparare
  • 25 mTimp de gatire
  • 55 mGata in
Print Recipe

Mucenici fără frământare însiropați în lapte cu miere

Acești Mucenici fără frământare însiropați în lapte cu miere sunt alegerea perfectă pentru cei care doresc să pregătească mucenicii într-un mod rapid și ușor. Cu o textură pufoasă și o crustă ușor crocantă, datorită nucilor coapte acești mucenici sunt mega-delicioși.

Mucenici fără frământare însiropați în lapte cu miere

Gustul lor bogat de lapte adaugă o notă dulce și cremoasă, iar aroma lor proaspătă va încânta cu siguranță papilele gustative. Fără a fi nevoie să petreci mult timp în bucătărie, vei putea să te bucuri de savoarea și prospețimea acestor mucenici minunați în cel mai scurt timp posibil.

Mucenici fără frământare însiropați în lapte cu miere

Tot ceea ce ai nevoie pentru această rețetă sunt ingredientele, o tavă, dar și de răbdare, de multă răbdare, pentru că necesită un timp mai îndelungat pentru dospire.

Mucenici fără frământare însiropați în lapte cu miere

Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, modul de preparare și cu siguranță nu veți mai cumpăra pâine!

Mucenici fără frământare însiropați în lapte cu miere

Cum facem Mucenici fără frământare însiropați în lapte cu miere

Ingrediente:

  • 700 g făină albă
  • 450 ml lapte călduț
  • 110 g unt cu minim 80% grăsime
  • 1 lingură zahăr tos
  • 4 gălbenușuri
  • 7 g sare grunjoasă ( 1,5 linguriță)
  • 10 g drojdie uscată (1/4 linguriță)
  • Făină extra pentru prelucrat

Ingrediente pentru însiropat:

  • 200 ml lapte cu 3,5% grăsime
  • 100 g miere
  • Coaja de la o lămâie și o portocală
  • Opțional scorțișoară măcinată

Extra pentru uns și deasupra:

  • 1 gălbenuș de ou
  • 1 lingură de lapte

Ingrediente pentru topping:

  • 100 g miere
  • 150 g nucă coaptă și dată pe mașină de nucă sau tocată grosier, cum vă place
  • 1 linguriță de scorțișoară măcinată – opțional

Mod de preparare:

Într-un bol încăpător punem făina cernută, facem o gaură și punem laptele călduț, zahărul și drojdia, amestecăm ușor cat să se umezească drojdia și dăm departe să se activeze.

Mucenici fără frământare însiropați în lapte cu miere

Adăugăm untul, sarea, gălbenușurile și amestecăm cu ajutorul unei spatule până se încorporează toată făina și obținem o cocă lipicioasă și aderentă pereților vasului. Nu ar trebui să vă ia mai mult de un minut.

Mucenici fără frământare însiropați în lapte cu miere

Acoperim bolul cu o folie de prospețime și lăsăm așa la temperatura camerei pentru 35-40 de minute sau până își dublează volumul, dar fără probleme.

Mucenici fără frământare însiropați în lapte cu miere

După trecerea timpului de dospire, presărați un front de lucru cu făină și răsturnați aluatul. Ajutați-va de aceeași spatulă de Silicon pentru curățarea în întregime a bolului.

E momentul să încingem cuptorul la 200 de grade Celsius, cu 30 de minute înainte de dospire băgați o oală cu apă fierbinte în cuptor.

Împărțim aluatul în 10 de părți egale și dăm forma bilelor, acoperim cu o folie si lăsăm la dospit încă 15 minute.

Mucenici fără frământare însiropați în lapte cu miere

Întindem fiecare bilă sub formă de bastonașe lungi de 50 de cm. Lipim capetele și rău în astfel încât să obținem cifra 8 acoperind lipitura cu partea întreagă a aluatului.

Punem în tăvi tapetate cu hârtie de copt și acoperim cu folie, lăsând la dospit pentru jumătate de oră.

Mucenici fără frământare însiropați în lapte cu miere

Amestecăm gălbenușul cu lingura de lapte și omogenizăm.

Mucenici fără frământare însiropați în lapte cu miere

Ungem cu ou după care băgăm la cuptor pentru 22-24 de minute, depinde și de cuptorul fiecăruia.

Mucenici fără frământare însiropați în lapte cu miere

Mod de preparare pentru sirop:

Punem laptele la înfierbântat, adăugăm mierea, scorțișoara,

Mucenici fără frământare însiropați în lapte cu miere

și cojile de citrice. Acoperim și lăsăm să se infuzeze.

Mucenici fără frământare însiropați în lapte cu miere

Imediat scoși din cuptor însiropăm bine mucenicii cu siropul și îi lăsăm să absoarbă bine deasupra. Ungem apoi cu miere și presăm nucă coaptă și tocată.

Mucenici fără frământare însiropați în lapte cu miere

E foarte simplu, însă necesită puțină răbdare, dar rezultatul e uimitor!

Mucenici fără frământare însiropați în lapte cu miere

Pentru multe alte rețete de pâine și patiserie dar și multe altele, găsiți în secțiunea pâine și patiserie sau click pe fotografie.

Covrigi cu unt fără frământare

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password