Când vine vorba de patiserie sunt primul care ridic mâna iar când vorbim de palmieri cu migdale și scorțișoară nu cred să existe cineva căruia să nu îi placă, dar dacă stau bine și mă gândesc, nu există dulce pe care să nu îl mănânc.
Rețeta de palmieri este probabil cea mai simplă și mai la îndemână, putând fi făcuți chiar și de copii, dar și de cei mai neîndemânatici într-ale bucătăriei. Din numai câteva ingrediente simple și la îndemâna oricui puteți obține unul din cele mai spectaculoase deserturi, de care vă veți îndrăgosti.
Sunt crocanți, cu aromă de scorțișoară și gust discret de caramel, potriviți atât pentru mic dejun, o gustare dar și ca desert. Îmi aduc aminte când am fost la Paris, îi găseai în mai toate boulangeriile din oraș, la tot colțul și apreciați foarte mult de parizieni și turiști deopotrivă. Se mai pot face cu nucă, alune, fistic,etc.
Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și pentru modul simplu de preparare.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Tapetăm o tavă de cuptor cu hârtie de copt.
Într-un castron amestecăm zahărul cu scorțișoara măcinată, păstrăm o lingură pentru mai târziu. Dăm deoparte.
Desfacem cu grijă aluatul foitaj și dacă este nevoie, îl intindem astfel încât să avem o dimensiune de 25/35 centimetrii. Presărăm cam jumătate din cantitatea de zahăr pe suprafața aluatului.
Aducem din ambele părți câte o parte peste, astfel încât să lăsăm 1 cm între, presarăm din nou puțin zahăr amestecat cu scorțișoară și presăm ușor, astfel încât să se lipească de aluat.
Rulăm încă o dată din ambele părți și presărăm din nou zahăr, presăm ușor.
Unim cele 2 laturi și tăiem 12 felii egale. Dacă aluatul este prea moale și nu merge tăiat cu ușurintă îl putem lăsa la congelator pentru 15-20 de minute.
După porționarea aluatului, punem bucățile pe tavă, exact așa cum se poate vedea în fotografie.
Dăm tava la cuptor pentru 20 de minute.
Scoatem tava din cuptor și presarăm fulgii de migdale, ungem cu amestecul de mai devreme obținut din lingura de zahăr păstrată și cele 2 linguri de apă. Dăm din nou la cuptor pentru 5 minute.
Sunt gata de servit alături de un pahar de lapte, un sos de vanilie sau ca atare. De aici vă las, nu înainte de a vă dori spor la treabă și poftă bună!
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.