Palmieri cu migdale și scorțișoară

( 5 out of 5 )
Loading...
Palmieri cu migdale și scorțișoară
  • -12 pServings+
  • 10 mTimp de preparare
  • 20 mTimp de gatire
  • 30 mGata in
Print Recipe

Palmieri cu migdale și scorțișoară

Când vine vorba de patiserie sunt primul care ridic mâna iar când vorbim de palmieri cu migdale și scorțișoară nu cred să existe cineva căruia să nu îi placă, dar dacă stau bine și mă gândesc, nu există dulce pe care să nu îl mănânc.

Palmieri cu migdale și scorțișoară

Rețeta de palmieri este probabil cea mai simplă și mai la îndemână, putând fi făcuți chiar și de copii, dar și de cei mai neîndemânatici într-ale bucătăriei. Din numai câteva ingrediente simple și la îndemâna oricui puteți obține unul din cele mai spectaculoase deserturi, de care vă veți îndrăgosti.

Palmieri cu migdale și scorțișoară

Sunt crocanți, cu aromă de scorțișoară și gust discret de caramel, potriviți atât pentru mic dejun, o gustare dar și ca desert. Îmi aduc aminte când am fost la Paris, îi găseai în mai toate boulangeriile din oraș, la tot colțul și apreciați foarte mult de parizieni și turiști deopotrivă. Se mai pot face cu nucă, alune, fistic,etc.

Palmieri cu migdale și scorțișoară

Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și pentru modul simplu de preparare.

Palmieri cu migdale și scorțișoară

Cum facem palmieri cu migdale și scorțișoară?

Ingrediente:

  • 200 g zahăr tos
  • 1 lingură de scorțișoară măcinată
  • 400 g aluat foitaj făcut în casă sau din cumpărat (eu am folosit din cumpărat)
  • O mână de fulgi de migdale
  • 2 linguri de apă

Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Tapetăm o tavă de cuptor cu hârtie de copt.

Într-un castron amestecăm zahărul cu scorțișoara măcinată, păstrăm o lingură pentru mai târziu. Dăm deoparte.

Palmieri cu migdale și scorțișoară

Desfacem cu grijă aluatul foitaj și dacă este nevoie, îl intindem astfel încât să avem o dimensiune de 25/35 centimetrii. Presărăm cam jumătate din cantitatea de zahăr pe suprafața aluatului.

Palmieri cu migdale și scorțișoară

Aducem din ambele părți câte o parte peste, astfel încât să lăsăm 1 cm între, presarăm din nou puțin zahăr amestecat cu scorțișoară și presăm ușor, astfel încât să se lipească de aluat.

Palmieri cu migdale și scorțișoară

Rulăm încă o dată din ambele părți și presărăm din nou zahăr, presăm ușor.

Unim cele 2 laturi și tăiem 12 felii egale. Dacă aluatul este prea moale și nu merge tăiat cu ușurintă îl putem lăsa la congelator pentru 15-20 de minute.

Palmieri cu migdale și scorțișoară

După porționarea aluatului, punem bucățile pe tavă, exact așa cum se poate vedea în fotografie.

Palmieri cu migdale și scorțișoară

Dăm tava la cuptor pentru 20 de minute.

Scoatem tava din cuptor și presarăm fulgii de migdale, ungem cu amestecul de mai devreme obținut din lingura de zahăr păstrată și cele 2 linguri de apă. Dăm din nou la cuptor pentru 5 minute.

Palmieri cu migdale și scorțișoară

Sunt gata de servit alături de un pahar de lapte, un sos de vanilie sau ca atare. De aici vă las, nu înainte de a vă dori spor la treabă și poftă bună!

Palmieri cu migdale și scorțișoară

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password