Pastă de fistic 100%

( 0 out of 5 )
Loading...
Pastă de fistic 100%
  • -500 gServings+
  • 20 mTimp de preparare
  • 20 mTimp de gatire
  • 40 mGata in
Print Recipe

Pastă de fistic 100%

Cu siguranță foarte multă lume a folosit în ultima vreme o pastă de fistic 100% , care cel mai probabil avea un conținut scăzut de fistic pur.

Pastă de fistic 100%

Ei uite că de acum, va puteți face propria pastă de fistic 100% din fistic fără alte adaosuri de emulsii, uleiuri hidrogenate sau coloranți. Eu am folosit-o deja la ciocolata Dubai, cheesecake Dubai și multe altele.

Pastă de fistic 100%

E drept că din punctul meu de vedere dar și din cel al celora care au gustat-o au spus ca este cea mai bună pastă de fistic pe care au gustat-o vreodată. Parcă îi simt și acum din momentul în care o mixam.

Pastă de fistic 100%

Acum vă invit să rămâneți alături pentru list ingredientelor dar și a modului de preparare foarte simplu și la îndemână tuturor.

Pastă de fistic 100%

Cum facem Pastă de fistic 100%

Ingrediente:

  • 500 g fistic
  • 50 ml ulei vegetal cu gust neutru

Mod de preparare:

Punem fisticul pe o tavă și îl dăm la cuptor la 110 grade Celsius pentru 10-12 sau poate chiar 15 minute. Ideea e ca atunci când punem mâna pe el să sară coaja. Acum vedeți fiecare, în funcție de calitatea fisticului dar și de cuptorul fiecăruia. Însă mare atenție, nu vrem să îl coacem, ca nu va mai avea același gust.

Pastă de fistic 100%

Pe un prosop curat, răsturnam toată tava cu fistic și frecăm bine până pică cea mai mare parte a cojii de pe el. Acest pas e foarte important să nu îl faceți de mântuială dacă vreți să obțineți o pastă verzuie de culoare naturală fără adaosuri de coloranți. Dar în același timp trebuie să vă mișcați și foarte repede.

Pastă de fistic 100%

Punem fisticul fierbinte într-un robot puternic de bucătărie alături de ulei și mixăm la viteză maximă până obținem o pastă fină asemeni unei creme lichide.

Ciocolată de casă Dubai cu fistic

Turnăm pastă într-un borcan etanș, dar nu închidem borcanul până nu se răcește complet. Atenție dacă cumva încă este cald și puneți capacul se va face condens și va trebui folosit imediat, dar dacă aveți răbdare cu siguranță îl puteți păstra până la 2-3 luni închis bine și fericit de umiditate.

Pastă de fistic 100%

Eu l-am folosit la mai multe preparate și vă asigur ca este ce trebuie. Așa dar de aici nu îmi rămâne decât să vă doresc spor la treabă și poftă bună!

Pastă de fistic 100%

Pentru multe alte rețete, găsiți în secțiunea gem, dulceață și siropuri sau click pe fotografie.

Ceai rece de cătină cu mere și ghimbir

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password