Pate de linte cu curry și ulei de cocos din numai 3 ingredinete
Vremea postului sau vremea detoxifierii corpului. Așa îmi place mie să spun când vine postul. Ne putem juca cu legumele în fel și chip, tine doar de imaginație, dar mai ales de legumele de sezon.
Așa a fost și astăzi când am găsit în cămară o punguță de linte verde, care mi-a rămas de la un piept de rață cu linte verde și nectarine. Chiar vroiam să fac o mâncare de linte, însă am fiert-o prea mult și nu mai arăta în nici un fel, motiv pentru care i-am dat o altă direcționare, pentru că așa după cum știți, pentru mine risipa de mâncare nu există!
Și cum este post, iar carne nu prea mănânc decât pește, am vrut să o fac piure, dar pe parcurs, am transformat-o într-un veritabil pate vegan din numai 3 ingredinete.
O sursă importantă de proteine și substanțe nutritive, vitamine din complexul B, zinc, potasiu, magneziu și fier, lintea este și foarte gustoasă și sățioasă.
Rămâneți alături pentru lista ingredinetelor, dar și modul super simplu de preparare.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingredinete:
Mod de preparare:
Spălăm bine lintea în 3-4 ape. Apoi o punem într-un castron cu apă la hidratat, pentru minim 4 ore sau peste noapte.
Spălăm lintea din nou, atât cât este nevoie ca să rămână apa curată. Punem lintea la fiert la foc mic, și să fie acoperită de apă cu 2 degete. Ar trebui ca in 20-25 de minute să fie fiartă.
Într-un robot de bucătărie punem treptat, în funcție și de puterea robotului linte cu tot cu lichidul în care a fiert, ulei de cocos, ulei de măsline, curry, sare și piper.
Mixăm bine până obținem o cremă fină și omogenă. Nu vă fie frică că este prea lichidă, la rece se va întări.
Punem în bol sau pe farfurie individual și condimentăm cu fulgi de chilli, ceapa verde, pătrunjel, ulei de măsline, etc.
Servim rece cu pâine prăjită, lipii coapte, grisine sau orice altceva, dar să vă placă.