Acest Pate de tofu cu nuci coapte este alternativa perfectă a pateurilor vegane pe care le găsiți în comerț și pe care o recomand în locul oricărui pateu de acest gen.
Cu ingrediente 100% vegane, fără nici un fronde conservant sau potențiatori de arome, acest pate înlocuiește perfect o gustare sau chiar un sandwich. Se face din câteva ingrediente simple pe care în mod curent le găsim în orice supermarket și mai nou chiar și la buticurile de la colțul blocului. Și după cum observ tot mai multă lume își dorește să mănânce sănătos să se bucure de alimente cât mai puțin procesate atât termic cât și mecanic. De aceea începând cu această rețetă pot spune că am mâncat și eu pentru prima dată, fără rețineri un pate de post gustos și pe care l-as face ori de câte ori as avea ocazia.
Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și pentru modul super simplu de preparare.
Pentru multe alte rețete cu sau fără carne ori preparate de post și multe altele, găsiți în secțiunea gustări, click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Curățăm ceapa și o tocăm mărunt.
Punem nuca pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și o dăm la cuptorul preîncălzit de la 180 de grade pentru 3-5 minute, atât cât să se rumenească frumos.
Curățăm usturoiul.
Tofu îl tăiem cuburi.
Punem în bolul unui robot de Bucătărie tofu, 75% din cantitatea totală de nucă, uleiul de măsline, 120 de ml de lapte de soia, sare și piper.
Mixăm până obținem o cremă fină și omogenă, însă până atunci vom da jos ceea ce se adună pe pereții vasului de vreo 2-3 ori și mixăm pană se leagă și prinde o consistență cremoasă.
Tocăm grosier nuca rămasă și o adăugăm în compoziție alături de ceapa roșie tocată mărunt.
Amestecăm cu ajutorul unei spatule cu mișcări largi, atât cât să le încorporăm uniform.
Simplu, rapid și foarte bun, dar nu vă mai rețin, vă doresc spor la treabă și poftă bună!