Pate vegetal cu ardei copt – Rețetă simplă și gustoasă

( 0 out of 5 )
Loading...
Pate vegetal cu ardei copt - Rețetă simplă și gustoasă
  • ~ 1 kgPortie
  • -6 pServings+
  • 10 mTimp de preparare
  • 30 mTimp de gatire
  • 40 mGata in
Print Recipe

Pate vegetal cu ardei copt – Rețetă simplă și gustoasă

Pate vegetal cu ardei copt este un preparat sofisticat prin simplitatea lui, o combinație echilibrată de ingrediente naturale care creează o textură fină și un gust bogat. Fiecare componentă contribuie la complexitatea acestui pateu, oferind atât profunzime aromatică, cât și o consistență catifelată, plăcută la fiecare înghițitură.

Pate vegetal cu ardei copt - Rețetă simplă și gustoasă

Baza acestui pateu este lintea roșie, care, odată gătită, devine moale și cremoasă, oferind un suport delicat pentru celelalte arome. Uleiul de cocos adaugă o onctuozitate subtilă, conferindu-i o textură mătăsoasă și o ușoară dulceață naturală. Morcovii, gătiți atent, îmbogățesc gustul cu o notă dulce, echilibrând aromele mai intense ale cepei și usturoiului, care adaugă profunzime și caracter.

Pate vegetal cu ardei copt - Rețetă simplă și gustoasă

Ciupercile vin cu un plus de umami, oferind o tentă pământie și o ușoară densitate preparatului, făcându-l mai sățios și complex. Elementul vedetă, ardeiul copt, adaugă nu doar o dulceață subtil afumată, ci și o ușoară notă caramelizată, care completează perfect paleta de arome.

Pate vegetal cu ardei copt - Rețetă simplă și gustoasă

Această compoziție omogenă rezultă într-un pateu fin, tartinabil, versatil și plin de savoare. Se poate savura simplu, pe pâine crocantă, în combinație cu ierburi aromatice sau alături de legume proaspete, fiind un preparat ideal pentru cei care caută o alternativă sănătoasă, dar rafinată, la pateurile clasice.

Pate vegetal cu ardei copt - Rețetă simplă și gustoasă

Cum facem pate vegetal cu ardei copt

Ingrediente:

  • 1 ceapă mare
  • 4-5 căței de usturoi
  • 1 morcov potrivit
  • 2 linguri bune de ulei de cocos
  • 200 g ciuperci champignon albe sau brune
  • 150 g linte roșie
  • 2 ardei capia
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare:

Spălăm curățăm toate legumele, mai puțin ciupercile care le ștergem doar de eventualele resturi de pământ.

Ceapa și usturoiul le curățăm și le tocăm grosier.

Morcovul îl tăiem rondele.

Ardeiul capia îl tăiem pe lung și scoatem casa semințelor. Îl punem pe o tavă și îl dăm la cuptorul preîncălzit la 220 de grade pentru 15-20 de minute sau cât este nevoie pentru a se coace.

Pate vegetal cu ardei copt - Rețetă simplă și gustoasă

Punem ceapa, usturoiul, morcovul, uleiul de cocos și sare într-o cratiță și călim la foc minim spre mediu până se înmoaie bine toate legumele.

Pate vegetal cu ardei copt - Rețetă simplă și gustoasă

Adăugăm ciupercile tăiate sferturi și continuăm să călim până se înmoaie și acestea.

Pate vegetal cu ardei copt - Rețetă simplă și gustoasă

Spălăm bine lintea

Pate vegetal cu ardei copt - Rețetă simplă și gustoasă

și o adăugăm în cratiță alături de 400 ml de apă și fierbem pentru 15-18 minute la foc mediu sau cat este nevoie ca lintea să se desfacă așa ca în fotografie.

Pate vegetal cu ardei copt - Rețetă simplă și gustoasă

Curățăm ardeiul capia și îl tocăm cubulețe mici.
Cu ajutorul unui robot de bucătărie mixăm bine compoziția de legume până obținem o cremă fină.

Dacă este prea groasă mai putem adăuga puțină apă. Încorporăm ardeiul capia tocat și dăm gust cu sare și piper. Punem o folie deasupra și lăsăm să se răcească la temperatura camerei și apoi la frigider.

Pate vegetal cu ardei copt - Rețetă simplă și gustoasă

Simplu, rapid, gustos și sănătos! Spor la treabă și poftă bună!

Pate vegetal cu ardei copt - Rețetă simplă și gustoasă

Pentru multe alte rețete de post, intrați în secțiunea rețete de post, click aici sau pe fotografie.

8610BE03-069E-4319-B63A-F43EEE4A6B2D.jpeg.webp

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password