Prăjitura Budincă cu Prune Uscate – Far Breton aux Prunes

( 5 out of 5 )
Loading...
Prăjitura Budincă cu Prune Uscate - Far Breton aux Prunes
  • -12 pServings+
  • 15 mTimp de preparare
  • 45 mTimp de gatire
  • 60 mGata in
Print Recipe

Prăjitura Budincă cu Prune Uscate – Far Breton aux Prunes

Prăjitura Budincă cu Prune Uscate – Far Breton aux Prunes este un desert cu gust autentic al Bretaniei din Franța.

Prăjitura Budincă cu Prune Uscate - Far Breton aux Prunes

Far Breton este una dintre acele prăjituri franțuzești simple, dar absolut fermecătoare, care te cuceresc prin textură, aromă și tradiție. Originară din Bretania, această budincă densă și cremoasă, îmbogățită cu prune uscate, îmbină perfect rafinamentul francez cu gustul reconfortant al deserturilor de casă.

Prăjitura Budincă cu Prune Uscate - Far Breton aux Prunes

Prunele, înmuiate în rom sau ceai parfumat, adaugă un contrast plăcut între dulceața intensă a fructelor și delicatețea aluatului fin, cu aromă subtilă de vanilie și unt. Rezultatul? O prăjitură cu suflet rustic, care se topește în gură și umple casa cu un parfum irezistibil.

Prăjitura Budincă cu Prune Uscate - Far Breton aux Prunes

Se servește simplu, la temperatura camerei, alături de o cafea tare sau un ceai negru. Este desertul ideal pentru momentele în care vrei ceva dulce, fără complicații, o rețetă care aduce un strop din farmecul Franței direct în bucătăria ta.

Prăjitura Budincă cu Prune Uscate - Far Breton aux Prunes

Cum preparăm Prăjitura Budincă cu prune uscate

Ingrediente:

  • 700 ml lapte integral
  • 400 g prune uscate fără sâmburi
  • 170 g zahăr tos
  • 180 g făină albă tip 000
  • 3 ouă întregi
  • 50 ml rom
  • 50 g unt
  • Un praf de sare
  • 50 g zahăr brun

Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 190 de grade Celsius.

Tapetăm o tavă de 20/30 cm cu hârtie de copt.

Ungem hârtia de copt cu unt, tapetăm cu zahărul brun și punem prunele în ea distribuindu-le uniform.

Prăjitura Budincă cu Prune Uscate - Far Breton aux Prunes

Într-un castron batem ouăle cu zahărul și praful de sare.

Prăjitura Budincă cu Prune Uscate - Far Breton aux Prunes

Adăugăm untul topit, romul și omogenizăm.

Prăjitura Budincă cu Prune Uscate - Far Breton aux Prunes

Încorporăm făina și amestecăm bine cu un tel.

Prăjitura Budincă cu Prune Uscate - Far Breton aux Prunes

Apoi treptat adăugăm laptele amestecând continuu pentru a desface cocoloașele.

Prăjitura Budincă cu Prune Uscate - Far Breton aux Prunes

Turnăm compoziția încet peste prune și o dăm la cuptor pentru 45-50 de minute.

Prăjitura Budincă cu Prune Uscate - Far Breton aux Prunes
Lăsăm să se răcească complet după care putem porționa. Simplu, rapid și extrem de gustos ❤️

Prăjitura Budincă cu Prune Uscate - Far Breton aux Prunes

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Lost Password