Prăjitura Crem Vanila cu nucă și caramel

( 0 out of 5 )
Loading...
Prăjitura Crem Vanila cu nucă și caramel
  • 20 mTimp de preparare
  • 40 mTimp de gatire
  • 60 mGata in
Print Recipe

Prăjitura Crem Vanila cu nucă și caramel

Prăjitura Crem Vanila cu nucă și caramel Un desert spectaculos cu foi cu nucă, cremă cu vanilie și caramel, cremă de mascarpone și nuci caramelizate.

Prăjitura Crem Vanila cu nucă și caramel

Prăjitura Crem Vanila cu nucă și caramel este desertul care îmbină perfect finețea cremei cu aromele bogate ale nucii și dulceața intensă a caramelului. Blatul pufos, completat de straturile de cremă fină cu vanilie, se topește în armonie cu textura crocantă a nucilor și stratul generos de caramel auriu.

Prăjitura Crem Vanila cu nucă și caramel

Este o prăjitură elegantă, dar totodată simplă, ideală pentru ocazii speciale, sărbători sau pur și simplu pentru momentele în care vrei să te răsfeți cu un desert deosebit. Gustul echilibrat dintre dulce, aromat și ușor crocant o transformă într-un favorit al tuturor celor care iubesc prăjiturile rafinate.

Prăjitura Crem Vanila cu nucă și caramel

Un desert cu aspect spectaculos și gust memorabil, Crem Vanila cu nucă și caramel va cuceri de la prima linguriță.

Prăjitura Crem Vanila cu nucă și caramel

Cum facem Prăjitura Crem Vanila cu nucă și caramel

Ingrediente blat:

  • 9 albușuri
  • Un praf de sare
  • 200 g zahăr tos
  • 90 g amidon de porumb
  • 450 g nucă măcinată
  • 20 g de cacao de bună calitate.

Ingrediente crema fiartă de vanilie:

  • 9 gălbenușuri
  • 10 g zahăr vanilat
  • 120 g zahăr tos
  • 60 g faina albă tip 000
  • 600 ml lapte
  • 300 g unt

Ingrediente pentru caramel:

  • 200 g zahăr tos
  • 200 ml smântână din lapte pentru frișcă cu 35% grăsime

Ingrediente pentru crema de mascarpone:

  • 200 ml smântână din lapte pentru frișcă cu 35% grăsime
  • 100 g zahăr pudră
  • 500 g mascarpone

Ingrediente pentru nucile caramelizate:

  • 200 g zahăr tos
  • 200 g nuci

Mod de preparare pentru crema de vanilie:

Omogenizăm gălbenușurile cu făina și 100 ml din cantitatea totală de lapte.

Restul de lapte îl punem la fiert cu zahărul iar când dă în clocot, oprim focul și adăugăm amestecul de gălbenușuri. Pornim din nou focul și fierbem la foc mic până se îngroașă. Oprim focul.

Mod de preparare pentru caramel:

Punem zahărul la caramelizat iar când prinde culoarea chihlimbarului adăugăm smântână și fierbem la foc mic amestecând continuu până se omogenizează.

Adăugăm caramelul fierbinte peste crema de vanilie și omogenizăm. O dăm deoparte și amestecăm din când în când să nu facă pojghiță.

Mod de preparare pentru blat:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Tapetăm 2 tăvi de cu hârtie de copt.

Amestecăm nuca cu făină și dăm departe.

Batem albușurile cu un praf de sare până obținem consistență unei bezele moi, apoi adăugăm treptat zahărul cu zahărul vanilat și mixam în continuare până bezeaua este fermă și lucioasă iar zahărul complet topit.

Împărțim bezeaua în 2 părți egale, într-una adăugăm jumătate din amestecul de făină cu nucă.

Iar în cealaltă bezea adăugăm restul de amestec cu nucă și făină, cacaua și 5 linguri de apă.

Amestecăm ambele compoziții cu ajutorul unei spatule și le turnăm în tăvi, le nivelăm și le dăm la cuptor pentru 17-18 minute.

Le scoatem din cuptor și le transferăm pe un grătar să se răcească.

Mod de preparare pentru crema de mascarpone:

Punem toate ingredientele într-un castron și le mixăm până crema devine stabilită, lucioasă și consistentă.

Mod de preparare pentru nucile caramelizate:

Coacem nucile 6-8 minute la 180 de grade Celsius.

Punem zahărul la caramelizat iar când prinde culoarea chihlimbarului adăugăm nucile și amestecăm bine până tot nucile sunt acoperite integral de caramel.

Turnăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și lăsăm să ajungă la temperatura camerei.

Asamblare:

Spumăm untul bine până se deschide la culoare. Adăugăm treptat crema de vanilie cu caramel și mixăm ușor după fiecare tură până se încorporează și consistența cremei devine stabilă și lucioasă.

Punem blatul cu nuci simplu, cremă de vanilie cu caramel, blatul de nuci cu cacao, presăm ușor ca să facă priza, cremă de mascarpone și nivelăm după fiecare strat. Dăm la rece pentru minim 8 ore.

A doua zi, zdrobim nucile caramelizate astfel încât să obținem o compoziție grosieră.

Porționăm prăjitura și la final adăugăm nucile zdrobite deasupra. Acum este gata de servit, iar de aici nu îmi rămâne decât să vă doresc spor la treabă și poftă bună!

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password