Cui nu-i place această prăjitură cu miere de post sau foi cu miere sau Dulcineea sau cum s-o mai numi?!
Prăjitura de astăzi este una simplă, dar delicioasă, pe care sunt convins că toți o cunoașteți. Fie că îi spuneți Albinița sau Dulcineea, este un desert întâlnit frecvent pe mesele românilor, o prăjitură care îmbină dulceața mierii cu gustul unic de scorțișoară. Crema pufoasă de griș cu lapte lipește perfect foile pregătite cu mare grijă, iar magiunul de casă completează rețeta cu gustul său ușor acrișor. Vă invit și pe voi să încercați să vă pregătiți singuri această prăjitură pentru a vă bucura de gustul unic al unei Albinițe de casă!
Eu am folosit magiunul de prune de la Râureni pentru că nu cred să existe altul mai bun și mai delicios ca acesta. Și pentru că prietenii de la Râureni împreună cu cei de la KitchenShop au lansat un concurs care se desfășoară în perioada 20 Martie – 20 iunie, cumpără produsele tale preferate Râureni cu eticheta de promoție și trimite codul unic de pe etichetă prin SMS la 1719, tarif normal, sau înscrie-l pe site-ul www.premiiraureni.ro și câștigă prin tragere la sorți unul dintre premiile campaniei. Păstrează bonul pentru validare.
Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și pentru modul simplu de preparare.
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite de post sau de dulce, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente foi:
Ingrediente pentru cremă:
Mod de preparare pentru foi:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.
Punem zahărul, sarea, margarina și mierea într-un castron pe bain marie, până începe să fiarbă compoziția.
Adăugăm bicarbonatul și oprim focul. Se va face o spumă, nu vă faceți griji, așa trebuie să fie.
Adăugăm laptele și omogenizăm. Trebuie să se topească complet zahărul. Lăsăm departe să se tempereze.
Adăugăm făina și o amestecăm cu ajutorul unei spatule până se încorporează complet și obținem un aluat omogen.
Împărțim aluatul în 4 părți egale.
Întindem dreptunghiuri cu dimensiunea de 35/25 cm.
Rulăm fiecare bucata de aluat și o punem pe fundul unei tăvi unse cu puțin ulei și presărată cu făină. Înțepăm din loc în loc aluatul cu furculița și coacem 7-8 minute.
Scoatem foile pe un grătar și le lăsăm să se răcească.
Mod de preparare pentru cremă:
Punem laptele, praful de sare cu zahărul și mierea la fiert.
Când dă în clocot adăugăm grișul în ploaie și fierbem pentru 3-4 minute până se îngroașă.
Adăugăm margarina direct în crema fierbinte și o încorporăm complet. Dăm la rece.
Asamblare:
Mixăm crema de griș atât cât să se omogenizeze.
Punem o foaie , jumătate din crema de griș, o întindem uniform, a doua foaie, întindem și magiunul, a treia foaie, restul de cremă și ultima foaie.
Punem o altă tavă peste și punem ceva greu deasupra să preseze ușor. Lăsăm așa pentru minim 4-5 ore, după care putem tăia și servi.