Prăjitură cu miere de post – foi cu miere, Dulcineea, Albinița

( 0 out of 5 )
Loading...
Prăjitură cu miere, foi cu miere, Dulcineea, Albinița
  • -40 pServings+
  • 30 mPrep Time
  • 30 mCook Time
  • 60 mReady In
Print Recipe

Prăjitură cu miere de post – foi cu miere, Dulcineea, Albinița

Cui nu-i place această prăjitură cu miere de post sau foi cu miere sau Dulcineea sau cum s-o mai numi?!

Prăjitură cu miere, foi cu miere, Dulcineea, Albinița

Prăjitura de astăzi este una simplă, dar delicioasă, pe care sunt convins că toți o cunoașteți. Fie că îi spuneți Albinița sau Dulcineea, este un desert întâlnit frecvent pe mesele românilor, o prăjitură care îmbină dulceața mierii cu gustul unic de scorțișoară. Crema pufoasă de griș cu lapte lipește perfect foile pregătite cu mare grijă, iar magiunul de casă completează rețeta cu gustul său ușor acrișor. Vă invit și pe voi să încercați să vă pregătiți singuri această prăjitură pentru a vă bucura de gustul unic al unei Albinițe de casă!

Eu am folosit magiunul de prune de la Râureni pentru că nu cred să existe altul mai bun și mai delicios ca acesta. Și pentru că prietenii de la Râureni împreună cu cei de la KitchenShop au lansat un concurs care se desfășoară  în perioada 20 Martie –  20 iunie, cumpără produsele tale preferate Râureni cu eticheta de promoție și trimite codul unic de pe etichetă prin SMS la 1719, tarif normal, sau înscrie-l pe site-ul www.premiiraureni.ro și câștigă prin tragere la sorți unul dintre premiile campaniei. Păstrează bonul pentru validare.
Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și pentru modul simplu de preparare.

Prăjitură cu miere, foi cu miere, Dulcineea, Albinița

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite de post sau de dulce, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum facem Prăjitură cu miere de post – foi cu miere, Dulcineea, Albinița

Ingrediente foi:

  • 180 g zahăr tos
  • 160 g miere de albine
  • 2 lingurițe de bicarbonnat de sodiu
  • un praf sare
  • 100 g margarină
  • 600 g făină albă tip 000
  • 1 lingură de scorțișoară măcinată
  • 150 lapte cocos/migdale/soia

Ingrediente pentru cremă:

  • 500 ml lapte cocos/migdale/soia
  • Un praf de sare
  • 250 gr zahăr
  • 100 g miere de albine
  • 150 gr griș de grâu
  • 200 gr margarină pentru prăjituri
  • 300 g magiun de prune sau orice altă dulceață vă place cu condiția să fie tare

Mod de preparare pentru foi:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.

Punem zahărul, sarea, margarina și mierea într-un castron pe bain marie, până începe să fiarbă  compoziția.

Punem zaharul cu mierea și margarina

Adăugăm bicarbonatul și oprim focul. Se va face o spumă, nu vă faceți griji, așa trebuie să fie.

Adăugăm bicarbonatul

Adăugăm laptele și omogenizăm. Trebuie să se topească complet zahărul. Lăsăm departe să se tempereze.

Adăugăm laptele

Adăugăm făina și o amestecăm cu ajutorul unei spatule până se încorporează complet și obținem un aluat omogen.

Adăugăm faina Amestecam cu o spatula

Împărțim aluatul în 4 părți egale.

Impartim compoziția in 4 părți egale

Întindem dreptunghiuri cu dimensiunea de 35/25 cm. 

Intindem aluatul

Rulăm fiecare bucata de aluat și o punem pe fundul unei tăvi unse cu puțin ulei și presărată cu făină. Înțepăm din loc în loc aluatul cu furculița și coacem 7-8 minute.

Intindem aluatul

Scoatem foile pe un grătar și le lăsăm să se răcească.

Foile coapte

Mod de preparare pentru cremă:

Punem laptele, praful de sare cu zahărul și mierea la fiert.

Punem laptele la fiert cu zaharul

Când dă în clocot adăugăm grișul în ploaie și fierbem pentru 3-4 minute până se îngroașă.

Adăugăm grișul

Adăugăm margarina direct în crema fierbinte și o încorporăm complet. Dăm la rece.

Adăugăm margarina

Asamblare:

Mixăm crema de griș atât cât să se omogenizeze.

Punem o foaie , jumătate din crema de griș, o întindem uniform, a doua foaie, întindem și magiunul, a treia foaie, restul de cremă și ultima foaie.

Intindem crema Intindem magiunul

Punem o altă tavă peste și punem ceva greu deasupra să preseze ușor. Lăsăm așa pentru minim 4-5 ore, după care putem tăia și servi.

Prăjitură cu miere, foi cu miere, Dulcineea, Albinița

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. mai multe informații

Setările de coockie pe acest website trebuie setate pe "permite coockies" pentru a vă putea oferi cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă continuați să folosiți acest website fără a schimba setările de coockie sau apăsați pe "Accept" înseamnă că sunteți de acord cu ele.

Închide