Prăjitură cu migdale și creme fine de căpșuni și ciocolată, rafinament, eleganță și bun gust

( 0 out of 5 )
Loading...
Prăjitură cu migdale și creme fine de căpșuni și ciocolată, rafinament, eleganță și bun gust
  • -14-16 pServings+
  • 40 mTimp de preparare
  • 60 mTimp de gatire
  • 1:40 hGata in
Print Recipe

Prăjitură cu migdale și creme fine de căpșuni și ciocolată, rafinament, eleganță și bun gust

Prăjitură cu migdale și creme fine de căpșuni și ciocolată, rafinament, eleganță și bun gust.

Prăjitură cu migdale și creme fine de căpșuni și ciocolată, rafinament, eleganță și bun gust

Această prăjitură este un adevărat răsfăț pentru iubitorii deserturilor fine și bine echilibrate. Cele patru foi fragede cu făină de  migdale crocante și însiropate delicat cu un sirop parfumat de coniac, devin baza perfectă pentru un joc de texturi și arome.

Prăjitură cu migdale și creme fine de căpșuni și ciocolată, rafinament, eleganță și bun gust

Între straturi, două tipuri de cremă se împletesc armonios: o cremă ușoară de căpșuni cu unt, catifelată și fructată, și o cremă intensă de ciocolată cu ouă, fiartă lent pe aburi pentru o consistență mătăsoasă și un gust profund, autentic. Cele trei straturi de ciocolată aduc bogăție și profunzime, în timp ce căpșunile și limetă adaugă prospețime și o notă veselă, primăvăratică.

Prăjitură cu migdale și creme fine de căpșuni și ciocolată, rafinament, eleganță și bun gust

Este o prăjitură sofisticată, ideală pentru ocazii speciale, care impresionează nu doar prin gust, ci și prin aspect. Fiecare felie spune o poveste – despre echilibru, rafinament și plăcerea detaliilor bine făcute.

Prăjitură cu migdale și creme fine de căpșuni și ciocolată, rafinament, eleganță și bun gust

Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.

Prăjitură cu migdale și creme fine de căpșuni și ciocolată, rafinament, eleganță și bun gust

Cum facem Prăjitură cu migdale și creme fine de căpșuni și ciocolată, rafinament

Ingrediente pentru blatul Joconde:

  • 100 g zahăr pudră
  • 120 g făină de migdale
  • 150 g ouă întregi
  • 180 g albușuri de ou
  • 90 g zahăr tos
  • 60 g făină albă tip 000
  • 20 g unt cu 80% grăsime
  • Un praf de sare

Sirop de limetă cu coniac:

  • 200 g apă
  • Sucul de la o limetă mare sau 2 mai mici
  • 70 g zahăr tos
  • 70 ml coniac

Ciocolată pentru bază:

  • 40 g ciocolată cu 55% conținut de cacao
  • 10 g ulei de floarea soarelui

Cremă de ciocolată cu unt pe aburi:

  • 7 gălbenușuri
  • 100 ml lapte cu 3,5% grăsime
  • 1 lingură de extract de vanilie
  • Un praf de sare
  • 300 g zahăr tos
  • 300 g unt cu minim 80% grăsime
  • 400 g ciocolată cu 55% cacao

Cremă de căpșuni cu unt:

  • 750 g căpșuni
  • 200 g zahăr tos
  • 1 linguriță de amidon
  • Sucul de la o limetă mică sau 2 mai mici
  • 250 g unt cu 80% grăsime

Mod de preparare pentru blatul Joconde:

Tapetăm 2 tăvi de cuptor de 27/38 cm cu hârtie de copt.

Într-un castron punem ouăle împreună cu zahărul pudră, făină de migdale și le batem pe bain Marie până ajunge la temperatura de 40 de grade. 

Tort Opera cu blaturi Joconde, cremă de unt cu cafea, ganache de ciocolată și însiropat bine cu sirop de cafea și coniac

Dăm jos de pe Bain Marie și batem în continuare până ajunge la temperatura camerei.

Tort Opera

Batem albușurile cu praful de sare până obținem o bezea moale, apoi adăugăm treptat zahărul și batem în continuare până bezeaua este fermă, lucioasă și zahărul este complet topit.

Tort Opera

Încorporăm compoziția de migdale în cea de bezea și amestecăm ușor până se îmbină în proporție de 80%.

Tort Opera

Adăugăm făina cernută și amestecăm atât cat să se distribuie uniform.

Tort Opera

Încorporăm și untul topit și răcit și mai amestecăm de câteva ori ca untul să fie distribuit uniform.

Tort Opera

Împărțim în mod egal în cele 2 tăvi și dăm la cuptor pentru 10-11 minute sau cât este nevoie ca să obținem o suprafață aurie și când apăsăm cu degetul să revină înapoi.

Prăjitură cu migdale și creme fine de căpșuni și ciocolată, rafinament, eleganță și bun gust

Scoatem din cuptor și transferăm pe un grătar, și imediat îndepărtăm hârtia de copt și le tăiem în 2 părți egale. Le lăsăm să se răcească complet.

Mod de preparare pentru ciocolată pentru bază:

Punem uleiul cu ciocolata pe baie de aburi până se topește.

Tort Opera

Ungem partea inferioară a unuia dintre blaturi și o dăm la rece pentru jumătate de oră.

Prăjitură cu migdale și creme fine de căpșuni și ciocolată, rafinament, eleganță și bun gust

Mod de preparare pentru siropul cu coniac:

Punem apa cu zahărul, sucul de limetă la fiert până dă câteva clocote. Lăsăm să se răcească după care adăugăm coniacul.

Prăjitură cu migdale și creme fine de căpșuni și ciocolată, rafinament, eleganță și bun gust

Mod de preparare pentru crema de căpșuni cu unt:

Curățăm căpșunile de codițe și le punem împreună cu zahărul, sucul de lime la fiert pe foc mic. Fierbem 10 minute, este îndeajuns.

Prăjitură cu migdale și creme fine de căpșuni și ciocolată, rafinament, eleganță și bun gust

Lăsăm să se tempereze, după care adăugăm amidonul omogenizăm bine să nu mai avem amidon nedizolvat și punem din nou la fiert până obținem o compoziție similară unei dulceți groase.

Prăjitură cu migdale și creme fine de căpșuni și ciocolată, rafinament, eleganță și bun gust

Mixam bine cu ajutorul unui blender de mână până obținem un piure din și cremos. Lăsăm să se răcească complet la temperatura camerei.

Prăjitură cu migdale și creme fine de căpșuni și ciocolată, rafinament, eleganță și bun gust

Batem untul care musai trebuie să fie la temperatura camerei până se deschide la culoare apoi adăugăm treptat compoziția de căpșuni și mixăm până obținem o cremă fină și aerată. Mare atenție să nu o mixați prea mult, că riscați să se taie.

Prăjitură cu migdale și creme fine de căpșuni și ciocolată, rafinament, eleganță și bun gust

Mod de preparare crema de ciocolată cu unt pe aburi: 

Pentru început ne vom ocupa de cremă: punem gălbenușurile, laptele, zahărul și extractul de vanilie într-un castron pe bain marie, având grijă ca fundul castronului să nu atingă apa.

Prăjitură cu migdale și creme fine de căpșuni și ciocolată, rafinament, eleganță și bun gust

Batem până se spumează și se leagă compoziția de ouă și ajunge la 72-74 de grade. Dacă nu avem termometru, cum știm când e gata?! Când lasă ușoare urme și curge în fir gros.

Prăjitură cu migdale și creme fine de căpșuni și ciocolată, rafinament, eleganță și bun gust

Adăugăm ciocolata și omogenizăm.

Prăjitură cu migdale și creme fine de căpșuni și ciocolată, rafinament, eleganță și bun gust

Încorporăm și untul, amestecăm bine și dăm la rece pentru minim 2 ore.

Prăjitură cu migdale și creme fine de căpșuni și ciocolată, rafinament, eleganță și bun gust

Cu ajutorul unui robot de Bucătărie mixăm 25-30 de secunde crema, atât cât să fie omogenă și ușor aerată.

Mixăm crema

Asamblare:

Luăm blatul de la rece uns cu ciocolată și îl întoarcem pe partea cealaltă astfel încât partea cu ciocolată să fie jos.

Însiropăm blatul cu 1/4 din siropul de coniac. Punem o treime din cantitatea de cremă de ciocolată.

Al doilea blat pe care îl Însiropăm cu 1/4 din sirop. Punem jumătate din cantitatea totală de cremă de căpșuni cu unt.

Al treilea blat, 1/4 din cantitatea de sirop, iar o treime din crema de ciocolată.

Ultimul blat, ultima parte de sirop, cremă de căpșuni rămasă. Dăm la rece pentru o oră.

Scoatem de la frigider și ungem cu crema de ciocolată rămasă și decorăm.

Prăjitură cu migdale și creme fine de căpșuni și ciocolată, rafinament, eleganță și bun gust

Dacă am ales să îl decorăm o putem face acum, dacă nu, merge foarte bine și așa 🙂 Spor la treabă și poftă bună!

Prăjitură cu migdale și creme fine de căpșuni și ciocolată, rafinament, eleganță și bun gust

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password