Prăjitură Dalma fragedă cu cremă de ciocolată

( 4.3 out of 5 )
Loading...
  • 10 mTimp de preparare
  • 25 mTimp de gatire
  • 35 mGata in
Print Recipe

Prăjitură Dalma fragedă cu cremă de ciocolată



O prăjitură mai rapidă și mai gustoasă, gata în jumătate de oră, nu este chiar atât de greu…tot ceea ce trebuie să faci este să respecți câțiva pași și să ai curajul și plăcerea de a bucătarii. Poate fi o joacă de copil, însă cu un rezultat nemaipomenit.

Astăzi gândindu-mă la viitoarea mea bucătărie, cum si unde o să pun toate ustensilele, farfuriile, oalele și tigăile ce le-am adunat, mi-au venit în cap tot felul de idei și mi-am zis că până vine ziua în care să mă mut, ar fi bine să mai consum din alimentele ce le am și să gatesc efectiv doar cu ce am în casă și uite-așa mai scriu câte o rețetă nouă și golesc și cămara.

Practic am făcut un biscuite mare cu cremă de ciocolată, din doar câteva ingredinete, simplu, rapid, gustos și foarte aspectuos!

Rămâneți alături pentru lista ingredientelor și modul de preparare și veți obține o prăjitură delicioasă. Eu am făcut o porție mică, dar acum când mă gândesc că a trecut așa de repede, îmi pare rău că nu am dublat porția 😂😂😂

Cum se face prajitura fragedă cu cremă de ciocolată

Pentru aluat:

  • 150 g făină albă
  • 25 g făină de migdale sau cocos
  • 100 g unt rece tăiat cubulețe
  • 60 g zahăr pudră
  • 1 lingură extract de vanilie
  • Un praf de sare
  • 1 gălbenuș mare sau 2 mai mici

Pentru stratul de ciocolată:

  • 100 g ciocolată neagră de bună calitate
  • 60 ml smântână cu minim 32% grăsime
  • 1 ou mare
  • Un praf de sare

Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 170 de grade Celsius

Se pun într-un castron făina albă de grâu, zahărul pudră, făina de migdale, praful de sare și untul. Cu ajutorul unui robot de bucătărie mixăm ingredientele prin pulsare până obținem un aluat sfărâmicios, care să semene cu nisipul. Eu am folosit o ustensilă cu care am mixat fără să încălzesc untul.

Peste compoziția de făină adăugăm gălbenușul sau gălbenușurile după caz, extractul de vanilie și cu ajutorul unei spatule amestecăm ușor până se leagă aluatul. În cazul în care folosiți doar un gălbenuș și aluatul totuși nu se leagă, mai adăugați o lingură de apă rece. Nu frământați prea mult, că după coacere aluatul va deveni foarte tare.

Împărțim aluatul în 3 părți egale, 2 părți le punem într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și cu ajutorul degetelor presăm uniform aluatul în tavă, cealaltă jumătate o punem într-o folie la congelator. Încercăm să ne mișcăm cât de repede și cât mai puțin să atingem aluatul.


Coacem 10-12 minute până prinde o culoare aurie. În acest timp punem smântâna la înfierbântat și adăugăm ciocolata. Lăsăm 2-3 minute după care amestecăm energic să se încorporeze ciocolata și să obținem un amestec omogen. Adăugăm, oul și praful de sare. Dacă vă place mai dulce, mai puteți adauga zahăr pudră.

După cele 10-12 minute de coacere a blatului, turnăm compoziția de ciocolată și restul de aluat rupt bucatele mici deasupra. Punem din nou la cuptor pentru încă 10-12 minute sau până bucățile de aluat de deasupra se rumenesc ușor.

Lăsăm să se răcească, după care putem tăia și servi, spor la treabă și poftă bună!

Tips & variations

  • Dimensiune tavă 21/21 cm

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password