Prăjitură fragedă și rapidă cu cireșe și migdale

( 4.7 out of 5 )
Loading...
  • -12 pServings+
  • 15 mTimp de preparare
  • 45 mTimp de gatire
  • 60 mGata in
Print Recipe

Prăjitură fragedă și rapidă cu cireșe și migdale

 

Prajitură fragedă și aromată cu cireșe și migdale un deliciu rapid si ușor de făcut.

Nu ai nevoie decât de câteva ingrediente, o formă de tartă, un mixer și un cuptor.

Rezultatul cu siguranță va fi unul extraordinar iar aprecierile vor fi pe măsură!

Eu fac prajitura aceasta de foarte multă vreme, uneori o fac cu mere, alteori cu vișine, cirese, caise sau orice alt fruct pe care îl am la îndemână.

Pe lângă faptul ca se face foarte ușor, este și economicoasă și toți ai mei o apreciază foarte mult!

Poate fi servită cu sos de vanilie, sos de fructe sau efectiv cu fructe proaspete

Urmează lista ingredientelor și modul de preparare pas cu pas, astfel încât și celui mai neîndemânatic într-ale ale bucătăriei îi va reuși!

Ingrediente:

  • 3 ouă întregi
  • 130 g unt
  • 100 g iaurt
  • 160 zahăr tos + 2 linguri pentru deasupra
  • 220 făină albă
  • coaja de la o lămâie
  • 1 praf de copt
  • 500 g cireșe fără sâmburi
  • 50 g fulgi de migdale
  • Un praf de sare
  • Zahăr pudră pentru deasupra

Pentru crema de vanilie, în caz că poftiți:

  • 300 g cremă patiseră de vanilie
  • 70 g unt cu minim 80% grăsime
  • 100 ml smântână cu minim 32% grăsime

Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Punem ouăle împreună cu sare și zahărul într-un bol și le batem până se spumează bine.

Adăugăm untul topit amestecat cu iaurtul și coaja de lămâie. Mixăm ușor.

Punem și făina amestecată cu praful de copt și batem până se încorporează.

Turnăm jumătate din aluat într-o tavă rotundă tapetată cu hârtie de copt și distribuim uniform o jumătate din cantitatea de cireșe, venim și cu restul de aluat, iar deasupra cireșele rămase. Presărăm zahărul tos, fulgii de migdale și dăm la cuptor pentru 40-45 de minute la 180 de grade sau până trece testul scobitorii.

Scoatem de la cuptor și lăsăm să se tempereze în tava în care s-a copt.

După răcire, presărăm zahăr pudră.

Mod de preparare pentru sos:

Punem crema patiseră de vanilie încă călduță într-un castron, adăugăm untul topit și smântâna. Le dăm la rece pentru o oră.

Tăiem tarta rece cu un cuțit bine ascuțit sau cu unul pentru pâine, iar dacă am poftit cu sos, turnăm sosul de vanilie și este gata de servit!

Spor la treabă și poftă bună! 🙂

Tips & variations

  • Dimensiune tava: diametrul 22 cm

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password