Un adevărat răsfăț cu vișine și 2 creme de ciocolată, una albă și una cu ciocolată neagră, blaturi cu alune de pădure și vișine, toate într-un delicioasă rețetă care poartă numele unuia dintre ținuții mei, prăjitura Matei.
Deși la prima vedere pare destul de complicat, este mult mai simplu decât vă puteți imagina.
Blaturile se fac toate o dată, se întind pe foile de copt, se presară vișinele și apoi se coc câte 2 odată în 2 tranșe. Crema se face toată odată, se împarte în 2 părți egale și se încorporează ciocolata.
Nouă ne-a plăcut atât de mult încât a intrat le lista celor cu repetiție, blaturile de bezea cu vișine și cremele fine de ciocolată se contopesc perfect intr-un desert perfect echilibrat ușor dulce acrișor și puțin amărui datorită ciocolatei negre.
Sper că v-am făcut poftă și cu această ocazie vă invit să Rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului simplu de preparare.
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente necesare
Pentru cele 2 creme de ciocolată și decor:
Pentru blatul de nucă:
Mod de preparare pentru creme:
Pentru început vom pune trei sferturi din cantitatea de lapte la înfierbântat cu zahărul, sarea și amestecăm din când în când până se topește.
Într-un castron vom pune gălbenușurile pe care le frecăm cu sarea, adăugăm restul de lapte treptat, amidonul și extractul de vanilie.
Omogenizăm iar când laptele ajunge în punctul de fierbere, oprim focul și turnăm toată compoziția, omogenizăm și pornim din nou focul pe minim, amestecăm încontinuu până se ingroasă.
Încorporăm untul cubulețe în compoziția fierbinte,