Prăjitura Matei, cu alune de pădure, vișine și două creme de ciocolată

( 4.7 out of 5 )
Loading...
Prăjitura Matei
  • -18 pServings+
  • 50 mPrep Time
  • 30 mCook Time
  • 1:20 hReady In
Print Recipe

Prăjitura Matei

Un adevărat răsfăț cu vișine și 2 creme de ciocolată, una albă și una cu ciocolată neagră, blaturi cu alune de pădure și vișine, toate într-un delicioasă rețetă care poartă numele unuia dintre ținuții mei, prăjitura Matei.

Prăjitura Matei

Deși la prima vedere pare destul de complicat, este mult mai simplu decât vă puteți imagina.

Blaturile se fac toate o dată, se întind pe foile de copt, se presară vișinele și apoi se coc câte 2 odată în 2 tranșe. Crema se face toată odată, se împarte în 2 părți egale și se încorporează  ciocolata.

Nouă ne-a plăcut atât de mult încât a intrat le lista celor cu repetiție, blaturile de bezea cu vișine și cremele fine de ciocolată se contopesc perfect intr-un desert perfect echilibrat ușor dulce acrișor și puțin amărui datorită ciocolatei negre.

Sper că v-am făcut poftă și cu această ocazie vă invit să Rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului simplu de preparare.

Prăjitura Matei

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum se face prăjitura Matei?

Ingrediente necesare

Pentru cele 2 creme de ciocolată și decor:

  • 1 l lapte
  • 250 g ciocolată neagră cu minim 55 % cacao de bună calitate
  • 250 g ciocolată albă de bună calitate
  • 10 buc gălbenușuri
  • 250 g unt cu minim 82% grăsime
  • 200 g zahăr tos
  • 100 g amidon de porumb
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 1 praf sare
  • 100 g alune de pădure tocate grosier
  • Bombonele de ciocolată pentru decor

Pentru blatul de nucă:

  • 240 g alune de pădure măcinate sau nucă măcinată
  • 10 buc albușuri
  • 100 g făină albă
  • 240 g zahăr tos
  • 1 praf sare
  • 400 g vișine

Mod de preparare pentru creme: 

Pentru început vom pune trei sferturi din cantitatea de lapte la înfierbântat cu zahărul, sarea și amestecăm din când în când până se topește.

AB062586-D84E-4008-858B-65377C546F60.jpeg

Într-un castron vom pune gălbenușurile pe care le frecăm cu sarea, adăugăm restul de lapte treptat, amidonul și extractul de vanilie.

D97774B2-75D2-4263-B608-483776BBF969.jpeg

C0B91A72-E34E-4A84-939C-821E53D97F2A.jpeg

Omogenizăm iar când laptele ajunge în punctul de fierbere, oprim focul și turnăm toată compoziția, omogenizăm și pornim din nou focul pe minim, amestecăm încontinuu până se ingroasă.

26624896-9BB6-4C41-AB2F-6C219E0ED8EF.jpeg

Încorporăm untul cubulețe în compoziția fierbinte,

29BC2D3E-1E8D-4EAE-AED8-65B7CE0D32DF.jpeg


după care o împărțim în 2 părți egale. 

Adăugăm în fiecare parte ciocolata albă și cea neagră. Omogenizăm și dăm la rece.

Mod de preparare pentru blaturi:

Pornim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Amestecăm alunele de pădure măcinate cu făina și le dăm deoparte.

2F47DE9A-B90F-4AE1-889E-3B0F14286D15.jpeg

Punem albușurile cu un praf de sare într-un castron încăpător și le batem până lasă ușoare valuri la suprafață. Adăugăm zahărul și batem până obținem o bezea lucioasă și zahărul s-a topit.

0922CE7F-28CD-4DE3-A9EF-2D5C5E10533B.jpeg

Încorporăm amestecul de făină cu alunele măcinate cu ajutorul unei spatule și cu mișcări ușoare de jos în sus.

7078EEB2-38C6-416E-A1D3-468355E999BC.jpeg

Împărțim compoziția în 4 părți egale și întindem pe foi de copt cu dimensiunea de 20/30 cm fie are blat. Distribuim uniform vișinele scurse și coacem câte 2 tăvi pe rând câte 13-15 minute sau până se rumenesc ușor. Le scoatem pe un grătar si le lăsăm să se răcească.

Împărțim compoitianin 4 părți egale

Scoatem cremele de la rece și cu ajutorul unui mixer de bucătărie le mixăm ușor pentru a le spuma. Nu mixati prea mult ca riscați să se taie.

Mixăm cremaMixăm crema

Asamblare:

Punem un blat, jumătate din crema de ciocolată neagră, al doilea blat, jumătate din crema de ciocolată albă, al treilea blat, cealaltă parte de cremă de ciocolată neagră, ultimul blat îl punem cu fața în jos și cu partea care a stat pe hârtia de copt în sus. Cu restul de cremă de ciocokată albă îl îmbrăcăm complet.

Decorăm cu alune de pădure tocate grosier, bombonele de ciocolată și acum pus peste noapte la rece.

Prăjitura Matei

Asta a fost, simplu, rapid și bun. Spor la treabă și poftă bună!

Prăjitura Matei

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. mai multe informații

Setările de coockie pe acest website trebuie setate pe "permite coockies" pentru a vă putea oferi cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă continuați să folosiți acest website fără a schimba setările de coockie sau apăsați pe "Accept" înseamnă că sunteți de acord cu ele.

Închide