Prăjitura Matei, cu alune de pădure, vișine și două creme de ciocolată

( 4.8 out of 5 )
Loading...
Prăjitura Matei
  • -18 pServings+
  • 50 mTimp de preparare
  • 30 mTimp de gatire
  • 1:20 hGata in
Print Recipe

Prăjitura Matei

Un adevărat răsfăț cu vișine și 2 creme de ciocolată, una albă și una cu ciocolată neagră, blaturi cu alune de pădure și vișine, toate într-un delicioasă rețetă care poartă numele unuia dintre ținuții mei, prăjitura Matei.

Prăjitura Matei

Deși la prima vedere pare destul de complicat, este mult mai simplu decât vă puteți imagina.

Blaturile se fac toate o dată, se întind pe foile de copt, se presară vișinele și apoi se coc câte 2 odată în 2 tranșe. Crema se face toată odată, se împarte în 2 părți egale și se încorporează  ciocolata.

Nouă ne-a plăcut atât de mult încât a intrat le lista celor cu repetiție, blaturile de bezea cu vișine și cremele fine de ciocolată se contopesc perfect intr-un desert perfect echilibrat ușor dulce acrișor și puțin amărui datorită ciocolatei negre.

Sper că v-am făcut poftă și cu această ocazie vă invit să Rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului simplu de preparare.

Prăjitura Matei

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum se face prăjitura Matei?

Ingrediente necesare

Pentru cele 2 creme de ciocolată și decor:

  • 1 l lapte
  • 250 g ciocolată neagră cu minim 55 % cacao de bună calitate
  • 250 g ciocolată albă de bună calitate
  • 10 buc gălbenușuri
  • 250 g unt cu minim 82% grăsime
  • 200 g zahăr tos
  • 100 g amidon de porumb
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 1 praf sare
  • 100 g alune de pădure tocate grosier
  • Bombonele de ciocolată pentru decor

Pentru blatul de nucă:

  • 240 g alune de pădure măcinate sau nucă măcinată
  • 10 buc albușuri
  • 100 g făină albă
  • 240 g zahăr tos
  • 1 praf sare
  • 400 g vișine

Mod de preparare pentru creme: 

Pentru început vom pune trei sferturi din cantitatea de lapte la înfierbântat cu zahărul, sarea și amestecăm din când în când până se topește.

AB062586-D84E-4008-858B-65377C546F60.jpeg

Într-un castron vom pune gălbenușurile pe care le frecăm cu sarea, adăugăm restul de lapte treptat, amidonul și extractul de vanilie.

D97774B2-75D2-4263-B608-483776BBF969.jpeg

C0B91A72-E34E-4A84-939C-821E53D97F2A.jpeg

Omogenizăm iar când laptele ajunge în punctul de fierbere, oprim focul și turnăm toată compoziția, omogenizăm și pornim din nou focul pe minim, amestecăm încontinuu până se ingroasă.