Prăjitura Ochii Soacrei cu Nucă și Vișine este un deliciu clasic, reinterpretat cu gust intens de ciocolată și aromă de copilărie.
Această prăjitură este un adevărat răsfăț pentru iubitorii de deserturi de casă cu gust autentic. Cu două blaturi fragede cu cacao, o bezea crocantă și aromată cu nucă, vișine acrișoare care aduc echilibru perfect și o cremă fină de ciocolată gătită pe abur și uite-așa fiecare strat spune o poveste.
Pe lângă blaturile cu cacao și bezeaua bogată în nucă, prăjitura are și o foaie fragedă, care adaugă textură și o notă delicată. Crema de ciocolată, preparată din ouă fierte pe abur cu unt și ciocolată de calitate, leagă toate straturile într-o armonie irezistibilă.
„Ochii soacrei” nu este doar o prăjitură, ci o experiență perfectă pentru mesele de sărbătoare, reuniuni de familie sau când vrei pur și simplu să impresionezi printr-un desert rafinat, dar făcut cu ingrediente simple.
Ingrediente pentru aluatul fraged:
Ingrediente pentru bezeaua cu nucă:
Ingrediente pentru cremă:
Mod de preparare pentru foile din aluat fraged:
Preîncălzim cuptorul la 170 de grade Celsius.
Punem vișinele la scurs.
Într-un castron punem gălbenușurile împreună cu zahărul, sarea și le mixăm până zahărul este complet topit.
Dizolvăm bicarbonatul de amoniu în smântână.
Adăugăm untul care trebuie să fie moale la temperatura camerei, smântâna și omogenizăm.
Încorporăm amestecul de făină și amestecăm cu o spatulă până compoziția devine omogenă și uniformă. Nu e nevoie de frământat cu mâna.
Împărțim aluatul în 3 părți egale și întindem 3 foi cu dimensiunea de 28/24 cm. Le înțepăm din loc în loc cu furculița. Le dăm deoparte.
Mod de preparare pentru bezeaua cu nucă:
Într-un castron punem albușurile împreună cu praful de sare și le batem până obținem o consistență aerată. Adăugăm zahărul treptat și batem în continuare până bezeaua este fermă, lucioasă și zahărul complet topit.
Încorporăm și amidonul și batem până și acesta este distribuit uniform.
Adăugăm nucă măcinată, amestecăm ușor și dăm deoparte.
Pe 2 foi distribuim nuca și vișinele. Am lăsat o foaie să se vadă cum trebuie.
Apoi împărțim bezeaua în două, o distribuim peste și nivelăm. Dăm la cuptor pentru 25 de minute.
A treia foaie o întindem, o înțepăm cu furculița. O dăm la cuptor pentru 8-9 minute sau cât este nevoie să se rumenească ușor pe margini.
Le scoatem din cuptor si le transferăm pe grătare și le lăsăm să se răcească complet.
Mod de preparare cremă:
Pentru început ne vom ocupa de cremă: punem ouăle cu zaharul și extractul de vanilie într-un castron pe bain marie, având grijă ca fundul castronului să nu atingă apa.
Batem până se spumează și se leagă compoziția de ouă și ajunge la 72 de grade. Dacă nu avem termometru, cum știm când e gata?! Când lasă ușoare urme și curge în fir gros.
Așa ar trebui să arate pentru cei care nu au termometru.
Adăugăm untul și ciocolata și omogenizăm. Dăm la rece pentru minim 2 ore.
Mixăm crema 1-2 minute cât să se spumeze ușor și să aibe ținută.
Asamblare:
Împărțim crema în 4 părți egale.
Punem un blat cu foaie de cacao și bezea cu nucă, un strat de cremă, foaia din aluat fraged, un strat de cremă, celălalt blat răsturnat cu foaia de cacao în sus.
Dăm la rece pentru minim 2 ore după care decorăm după imaginație, eu am folosit un dui subțire cu care am trasat neuniform deasupra cremă rămasă.
Simplu, rapid, gustos și arătos. Spor la treabă și poftă bună!
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.