Prăjitura Trilece sau Tres Leches cu lapte condensat

( 0 out of 5 )
Loading...
Prăjitura Trilece sau Tres Leches cu lapte condensat
  • -22 pServings+
  • 30 mTimp de preparare
  • 30 mTimp de gatire
  • 30 mGata in
Print Recipe

Prăjitura Trilece sau Tres Leches cu lapte condensat

Prăjitura Trilece sau Tres Leches cu lapte condensat este un desert decadent și delicios, originar din America Latină, cunoscut pentru textura sa uimitor de pufoasă și bogată. Numele său, care se traduce prin „Trei lapte,” face referire la amestecul cremos de lapte condensat, lapte și smântână lichidă, care este absorbit de blatul aerat al prăjiturii, transformându-l într-o adevărată explozie de savoare.

Prăjitura Trilece sau Tres Leches cu lapte condensat

Blatul este ușor și spongios, pregătit dintr-un aluat simplu pe bază de ouă, zahăr și făină, gătit astfel încât să poată absorbi perfect siropul cremos. Laptele condensat adaugă o dulceață bogată și catifelată, iar prăjitura este adesea acoperită cu un strat generos de caramel sau frișcă bătută și decorată cu scorțișoară, fructe proaspete sau ciocolată rasă, pentru un plus de rafinament.

Prăjitura Trilece sau Tres Leches cu lapte condensat

Tres Leches este desertul perfect pentru iubitorii de prăjituri umede și cremoase, fiind ideal atât pentru ocazii festive, cât și pentru momentele speciale de răsfăț.

Prăjitura Trilece sau Tres Leches cu lapte condensat

Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.

Prăjitura Trilece sau Tres Leches cu lapte condensat

Cum facem Prăjitura Trilece sau Tres Leches cu lapte condensat

INGREDIENTE:

Pentru blat:

  • 6 ouă
  • 100 g zahăr tos
  • 200 g făină albă tip 000
  • 1/2 plic praf de copt (5 g)
  • 1 plic zahar vanilat (10 g)

Pentru însiropat:

  • 370 ml smântână din lapte de vacă pentru frișcă cu 35-36% grăsime
  • 400 g lapte condensat îndulcit pentru prăjituri
  • 700 ml lapte cu 3,5% grăsime

Pentru caramel: 

  • 200 g zahăr tos
  • 90 g unt cu 80% grasime
  • 130 ml smântână din lapte de vacă pentru frișcă cu 35% grăsime

Mod de preparare pentru blat:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Tapetăm o tavă de 25/35 cm cu hârtie de copt.

Frecam gălbenușurile cu zahărul vanilat până se spumează ușor.
Prăjitura Trilece sau Tres Leches cu lapte condensat

Batem albușurile spumă și adăugăm treptat zahărul.

Prăjitura Vânt spaniol

Când sunt bine bătute iar bezeaua este fermă, lucioasă și zahărul complet topit, adăugăm gălbenușurile și amestecăm.

Prăjitura Trilece sau Tres Leches cu lapte condensat

Încorporăm amestecul de făină cu praful de copt cernute în două tranșe și amestecăm cu mișcări largi de jos în sus.

Prăjitura Trilece sau Tres Leches cu lapte condensat

Turnăm amestecul în tavă si dăm la cuptor pentru aproximativ 20-25 de minute sau până trece testul scobitorii.

Prăjitura Trilece sau Tres Leches cu lapte condensat

Scoatem blatul din tavă împreună cu hartia de copt și îl transferăm pe un grătar.

Îndepărtăm atât crusta de pe fundul blatului care oricum se ia cu hârtia de copt, dar și partea superioara(doar spuma maronie) fără a tăia din blat.

Prăjitura Trilece sau Tres Leches cu lapte condensat

Mod de preparare pentru însiropare:

Punem smântâna în aceeași tavă în care s-a copt, o întindem peste tot. Întoarceți blatul în tavă în care s-a copt cu partea de sus răsturnată în jos. Înțepăm blatul cu un băț de frigăruie și îl lăsăm așa să stea 15 minute.

Prăjitura Trilece sau Tres Leches cu lapte condensat

Adăugăm laptele condensat peste cei 700 ml de lapte și punem la înfierbântat.

Prăjitura Trilece sau Tres Leches cu lapte condensat

La primul clocot, oprim focul, lăsăm să se tempereze.

NOTĂ: Blatul rămâne cu fundul în sus. 

Turnăm laptele peste blat și lăsăm să se răcească la temperatura camerei, apoi la rece pentru o oră.

Prăjitura Trilece sau Tres Leches cu lapte condensat

Mod de preparare pentru caramel: 

Punem zahărul la topit, într-o cratiță, până prinde o culoare brună, însă trebuie să avem grijă să nu se ardă. Dăm deoparte și adăugăm untul care trebuie să fie la temperatura camerei. Amestecăm până caramelul se desprinde de pe pereții vasului și oarecum consistenta e omogenă.

Prăjitura Trilece sau Tres Leches cu lapte condensat

Punem smântâna si readucem cratița pe foc până se omogenizează compoziția, amestecând în continuu, aproximativ 1-2 minute.

Prăjitura Trilece sau Tres Leches cu lapte condensat

Oprim focul și până ajunge la temperatura camerei mai amestecăm din când în când.

Turnăm și caramelul deasupra după care o punem la loc răcoros pentru 6 ore sau peste noapte.

Prăjitura Trilece sau Tres Leches cu lapte condensat

A doua zi este bună de savurat. Spor la treabă și poftă bună!

Prăjitura Trilece sau Tres Leches cu lapte condensat

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password