Acest pui marinat cu chimichurri a intrat pe lista favoritelor mele de vreo 2-3 ani.
Este atât de gustos și de fraged dar și foarte aromat, încât nu cred că în ultima perioadă să nu îl fii făcut la fel. As putea să vorbesc mult și bine despre acest sos cu care am marinat carnea și cred că nu există ceva cu care să nu-l fi asociat. De la legume la carne, pește și chiar paste. În general se folosește pentru carnea la grătar, dar pe parcurs l-am asociat și humusului de fasole ori în salata de pui.
Este un sos rece, din ingrediente 100% vegetale, potrivit și pentru cei care sunt vegetarieni.
Se poate face și păstra la frigider într-un borcan închis bine până la o lună, păstrându-și aceleași caracteristici și proprietăți.
Așadar vă invit să Rămâneți alături pentru lista simplă a ingredientelor dar și a modului super simplu de pregătire.
Pentru multe alte rețete cu sau fără carne ori preparate de post și multe altele, găsiți în secțiunea gustări, click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente:
Ingrediente pentru chimichurri:
Mod de preparare pentru chimichurri:
Tocăm pătrunjel mărunt
Curățăm ceapa, usturoiul și le tocăm mărunt.
Scoatem semințele din ardeiul iute și îl tocăm mărunt.
Este foarte important ca ingredinetele să fie tăiate din cuțit, iar cuțitul să fie bine ascuțit. Nu le dați pe răzătoare pentru că se va denatura gustul!
Punem într-un castron încăpător oregano cu oțetul la hidratat.
Adăugăm restul ingredientelor și omogenizăm. Se poate folosi imediat după omogenizare, însă este mult mai bun după câteva ore, când se îmbină gusturile.
Mod de preparare pentru pui:
Înțepăm cu ajutorul unui băț de frigăruie atât pieptul cât și pulpele și-l dăm cu sare.
Ungem cu sosul de chimichurri atât în interior cât și în exterior și îl punem într-un castron cu pieptul în jos și acoperim cu o folie.
Dăm la rece peste noapte dau pentru minim 3 ore la temperatura camerei.
Punem puiul pe o formă specială pentru copt pui sau pe o sticlă de bere pe care în prealabil am umplut-o cu apă, apoi într-un vas cu pereți înalți de minimum 2 degete și dăm la cuptor pentru 65-70 de minute sau până se rumenește.
Ungem din nou puiul cu chimichurri și este gata de servit. Asta a fost, simplu, rapid și gustos! Spor la treabă și poftă bună!