Pui marinat cu chimichurri, fraged și rumen

( 0 out of 5 )
Loading...
Pui marinat cu chimichurri
  • 10 mPrep Time
  • 1:10 hCook Time
  • 1:20 hReady In
Print Recipe

Pui marinat cu chimichurri

Acest pui marinat cu chimichurri a intrat pe lista favoritelor mele de vreo 2-3 ani.

Pui marinat cu chimichurri

Este atât de gustos și de fraged dar și foarte aromat, încât nu cred că în ultima perioadă să nu îl fii făcut la fel. As putea să vorbesc mult și bine despre acest sos cu care am marinat carnea și cred că nu există ceva cu care să nu-l fi asociat. De la legume la carne, pește și chiar paste. În general se folosește pentru carnea la grătar, dar pe parcurs l-am asociat și humusului de fasole ori în salata de pui.

Este un sos rece, din ingrediente 100% vegetale, potrivit și pentru cei care sunt vegetarieni.

Se poate face și păstra la frigider într-un borcan închis bine până la o lună, păstrându-și aceleași caracteristici și proprietăți.

Așadar vă invit să Rămâneți alături pentru lista simplă a ingredientelor dar și a modului super simplu de pregătire.
Pui marinat cu chimichurri

 

Pentru multe alte rețete cu sau fără carne ori preparate de post  și multe altele, găsiți în secțiunea gustări, click aici sau pe fotografie.

C8514272-7D54-4A48-BAA2-62D97C2FFB0A.jpeg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum facem acest minunat pui marinat cu chimichurri?

Ingrediente:

  • 1 pui grill de 1,2-1,4 kg
  • Sare după gust

Ingrediente pentru chimichurri:

  • 3 legături pătrunjel
  • 1 lingură cu vârf de oregano uscat
  • 1 cățel de usturoi
  • 1/2 ceapă galbenă
  • 150 ml ulei de măsline extravirgin
  • 1/2 ardei iute roșu
  • 40-50 ml oțet de vin alb, în funcție de gust
  • 1/2 linguriță fulgi de ardei iute
  • Sare după gust

Mod de preparare pentru chimichurri:

Tocăm pătrunjel mărunt

Curățăm ceapa, usturoiul și le tocăm mărunt.

Scoatem semințele din ardeiul iute și îl tocăm mărunt.

  1. NOTĂ!

Este foarte important ca ingredinetele să fie tăiate din cuțit, iar cuțitul să fie bine ascuțit. Nu le dați pe răzătoare pentru că se va denatura gustul!

Punem într-un castron încăpător oregano cu oțetul la hidratat.

Punem oregano cu oțetul

Adăugăm restul ingredientelor și omogenizăm. Se poate folosi imediat după omogenizare, însă este mult mai bun după câteva ore, când se îmbină gusturile.

Punem toate ingredinetele într-un castron

Mod de preparare pentru pui: 


Înțepăm cu ajutorul unui băț de frigăruie atât pieptul cât și pulpele și-l dăm cu sare. 

Intepăm puiul și-l dăm cu sare.

Ungem cu sosul de chimichurri atât în interior cât și în exterior și îl punem într-un castron cu pieptul în jos și acoperim cu o folie.

Ungem puiul cu sos Ungem puiul cu sos
Dăm la rece peste noapte dau pentru minim 3 ore la temperatura camerei.

Punem puiul cu pieptul in jos

Punem puiul pe o formă specială pentru copt pui sau pe o sticlă de bere pe care în prealabil am umplut-o cu apă, apoi într-un vas cu pereți înalți de minimum 2 degete și dăm la cuptor pentru 65-70 de minute sau până se rumenește.

Punem puiul pe sticla

Asta a fost, simplu, rapid și gustos! Spor la treabă și poftă bună!

Pui marinat cu chimichurri

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. mai multe informații

Setările de coockie pe acest website trebuie setate pe "permite coockies" pentru a vă putea oferi cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă continuați să folosiți acest website fără a schimba setările de coockie sau apăsați pe "Accept" înseamnă că sunteți de acord cu ele.

Închide