Risotto cu creveți și spanac în sos cremos cu parmezan

( 0 out of 5 )
Loading...
Risotto cu creveți și spanac în sos cremos cu parmezan
  • -2 pServings+
  • 20 mTimp de preparare
  • 20 mTimp de gatire
  • 40 mGata in
Print Recipe

Risotto cu creveți și spanac în sos cremos cu parmezan

Risotto cu creveți și spanac în sos cremos cu parmezan este un preparat sofisticat și reconfortant, perfect pentru iubitorii de arome fine.

Risotto cu creveți și spanac în sos cremos cu parmezan

Orezul Arborio este gătit lent, absorbind treptat supa aromată, până ajunge la o textură perfect cremoasă. Creveții suculenți, sotați delicat, adaugă o notă dulce și rafinată, completată de prospețimea spanacului. Sosul catifelat, îmbogățit cu unt și parmezan fin ras, leagă armonios toate ingredientele, oferind un gust intens și echilibrat.

Risotto cu creveți și spanac în sos cremos cu parmezan

Fiecare înghițitură este un echilibru perfect între savoare, cremozitate și prospețime. Acum va invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas. 

Risotto cu creveți și spanac în sos cremos cu parmezan

Cum facem Risotto cu creveți și spanac în sos cremos cu parmezan

Ingrediente:

  • 300 g creveți decorticați de care vă plac, eu îi prefer pe cei mai mici la risotto
  • 200 g orez Arborio de preferat der merge și cel cu bob rotund
  • 1 ceapă medie
  • 60 ml ulei de măsline
  • 3-400 ml supă de legume
  • 50 ml vin alb sec
  • 3-4 căței de usturoi
  • 100 g baby spanac
  • 50 g parmezan
  • 30 g unt cu 80% grăsime
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare:

Curățăm ceapa și o tocăm mărunt, o punem la călit cu jumătate din cantitatea de ulei până devine translucidă.

Risotto cu creveți și spanac în sos cremos cu parmezan

NOTĂ: Punem orezul într-un vas și măsurăm volumetric cat este, iar apoi de 3 ori aceeași măsură de supă pe care o punem la înfierbântat.

Adăugăm orezul spălat și continuam să călim până simțim orezul ca niște pietricele mici.

Risotto cu creveți și spanac în sos cremos cu parmezan

Adăugăm supa fierbinte cu grijă să nu ne ardă aburii formați și fierbem la foc mic fără a amesteca în el, decât scuturând oala. Când orezul e fiert de aproximativ 80% adăugăm vinul și mai fierbem 1-2 minute.

Risotto cu creveți și spanac în sos cremos cu parmezan

Într-o tigaie încinsă călim creveții bine scurși de apă în uleiul rămas pentru 2 minute. Îi scotem afară într-o farfurie.

Risotto cu creveți și spanac în sos cremos cu parmezan

În aceeași grăsime de la creveți călim usturoiul tocat mărunt pentru câteva secunde. Dacă creveții au tras tot uleiul și mai este nevoie mai putem adăuga o lingură de ulei.
Risotto cu creveți și spanac în sos cremos cu parmezan

Adăugăm spanacul și îl călim și pe acesta timp de câteva secunde.

Risotto cu creveți și spanac în sos cremos cu parmezan

Turnăm înapoi creveții și untul în tigaia cu spanac.

Risotto cu creveți și spanac în sos cremos cu parmezan

Adăugăm orezul, untul și parmezanul răzuit. Continuăm să fierbem încă vreo 3-4 minute la foc mic. Dacă este prea uscat și nu are un sos cremos mai putem adăuga 2-3 linguri de supă. Dăm gust și sare și piper și este gata de servit.

Risotto cu creveți și spanac în sos cremos cu parmezan

Spor la treabă și poftă bună!

Risotto cu creveți și spanac în sos cremos cu parmezan

Pentru multe alte rețete de gustări cu sau fără carne ori preparate de post și multe altele, găsiți în secțiunea gustări, click aici sau pe fotografie.

C8514272-7D54-4A48-BAA2-62D97C2FFB0A.jpeg


Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password